REIAL MADRID
Esports 20/01/2012

Pepe es disculpa a mitges

Pepe grava un vídeo per a la web del Reial Madrid en què pretén disculpar-se per la trepitjada a la mà de Messi. La pressió mediàtica d'ahir va obligar el Madrid a fer el pas per no embrutar més la seva imatge.

Albert Solé
3 min
Pepe   Es disculpa a mitges

BARCELONA.A quarts de nou del vespre va començar a córrer el rumor: "Pepe ha gravat un vídeo però no podem assegurar que es disculpi", deien diversos periodistes ben informats de Madrid. I així va ser. Pepe va concedir una entrevista a Real Madrid TV en què pretesament volia demanar disculpes, però en el fons, no ho va fer.

El Madrid com a institució i el president Florentino Pérez van passar un dijous molt pressionats, especialment per bona part de la premsa madridista, després que la imatge de Pepe trepitjant a traïció la mà de Messi amb la pilota aturada va donar la volta al món. Havien de reaccionar per mirar de no embrutar encara més la imatge del club, i van fer que Pepe -que va renovar aquest estiu fins al 2015- fes una declaració oficial, curta, seca, i mirant a càmera: "Respecte a la jugada amb Leo Messi vull dir des de ja que ha sigut un acte involuntari. Però tot i així, si Messi se sent ofès, li demano disculpes perquè el que pretenc és defensar el meu equip i la meva institució. M'hi lliuro en cos i ànima, mai em passa pel cap fer mal a un company de professió". Una de les claus de la declaració és la paraula "acte involuntari", ja que José Mourinho després del partit, i obligat per la periodista de RAC1 Sònia Gelmà, havia dit: "Si va ser voluntari és censurable". Doncs això.

Altres disculpes de Pepe

Aquest no és el primer cop que Képler Laveran Lima Ferreira Pepe es veu obligat a disculpar-se després d'una acció "censurable". Aquell cop, però, Mourinho no era el seu entrenador, si no Juande Ramos. Era l'abril del 2009, el Madrid estava retallant distàncies amb el Barça a la Lliga i el Getafe estava empatant el partit al Bernabéu (2-2). Pepe li va fer penal a Casquero, que l'àrbitre va xiular, i de la ràbia, i amb el jugador del Getafe a terra, li va clavar dues puntades de peu absolutament embogit, que va rematar amb un cop de puny a la cara d'Albín. Iturralde González va expulsar Pepe, i el jugador, conscient del que havia fet i les conseqüències que tindria, va demanar disculpes de seguida al final del partit, aquell cop sí: "He de demanar perdó a tots els aficionats al futbol perquè l'actitud que he tingut no ha estat bona. Molta gent sap que jo no faig això habitualment, estava calent i demano disculpes a Casquero, als àrbitres, al Getafe i a les seves famílies". Malgrat el penediment espontani , com es diu en termes legals, la sanció al central del Barça va ser exemplar, encara que molt curta: 10 partits.

Però Messi i Casquero no són els únics jugadors de la Lliga espanyola que han tastat les carícies del jugador brasiler amb passaport portuguès: Piqué i Alves del Barça i Xavi Torres del Llevant, a més de Cissokho i Lisandro López quan estaven a l'Olympique de Lió.

Piqué llança el missatge

El Barça té molt clar que des que va denunciar José Mourinho a la UEFA per les seva roda de premsa dels "por qué", ja no ho tornarà a fer. No ho va fer després del dit del portuguès a l'ull de Tito Vilanova, i no ho farà ara. Després de l'agressió de Mou a l'ajudant de Guardiola, el Comitè de Competició de la Federació Espanyola va actuar d'ofici, però ara tot indica que no ho farà. Tot i això, no se sabrà fins avui a les dues del migdia si el comitè li obrirà expedient pel seu compte o no. Ahir, per si de cas, Gerard Piqué intentava pressionar-los perquè fessin el pas: "Hi ha unes imatges i una gent la feina de la qual és fer alguna cosa amb això. Jo no ho he de valorar, ho ha vist tothom".

stats