Esports 23/12/2010

Pep segueix, Mou perilla

24 hores després del dinar de Nadal del Madrid, el Barça va fer el seu, que clou un any fantàstic. El president Rosell el tanca fent autocrítica pels seus silencis, però donant per fet que la bona línia seguirà.

Toni Padilla
4 min
Florentino, Beckenbauer

BarcelonaL'endemà del dinar nadalenc del Madrid, el Barça va tancar institucionalment un any brillant i mogut. Sandro Rosell va presidir un dinar amb representants dels mitjans de comunicació en un clima distès. Si a Madrid la idea era veure quina cara feien Mourinho i Valdano junts a la mateixa taula, a Barcelona Rosell es va mostrar més que tranquil. Les úniques pedres a la sabata són la situació econòmica i les veus discordants amb l'acord amb Qatar.

La jornada d'ahir va ser massa moguda a Madrid. La premsa italiana va parlar d'una conversa entre José Mourinho i el president de l'Inter, Massimo Moratti. El president interista va ser dilluns a Madrid per negocis i ho va aprofitar per parlar personalment amb el tècnic del Madrid. El club llombard farà fora Rafa Benítez, i això va obligar Mourinho a negar que tingui previst tornar, sis mesos més tard, a San Siro. "Seguiré molts anys al Madrid", va dir el tècnic de Setúbal, que ha vist com la seva situació es debilita després de les declaracions del president Florentino Pérez en favor de Jorge Valdano. Si el portuguès va qüestionar públicament la feina del director general, el suport de Pérez a Valdano no deixa de ser una mala notícia per a Mourinho, que volia consolidar la seva situació de força dins del club. Una situació que s'ha debilitat després del 5 a 0 al Camp Nou.

El Barça, doncs, és en bona part responsable de les misèries blanques. La jornada d'ahir al Camp Nou va ser emotiva, ja que es va saber que l'escriptor uruguaià Eduardo Galeano és el guanyador del premi Montalbán de periodisme, i es va batejar la sala de premsa com a sala Ricard Maxenchs, en honor al periodista que va ser cap de comunicació del club durant molts anys. I tot entre rialles i satisfacció. Rosell, de fet, va aprofitar aquesta jornada per parlar amb la premsa i reconèixer que la seva principal errada fins ara ha estat la política de comunicació: "Potser no ens hem explicat bé. Alguns prefereixen parlar i no fer, i nosaltres preferíem fer. Però potser, com a autocrítica, ens ha faltat explicar-nos millor. L'error és meu per no haver parlat en aquests tres o quatre mesos. Hauré de parlar més". I ahir Rosell es va explicar en una jornada molt intensa.

No deixa de ser curiós que el dia en què es relaciona Mourinho amb una sortida en fals del Bernabéu, al seu principal rival el president donés per fet que Pep Guardiola renovarà. Rosell va reconèixer que no s'ha parlat gaire del tema perquè hi ha tranquil·litat, però va deixar clar que "Guardiola tindrà una renovació com vulgui. Renovarà per 4, 3, 2 o 1 any, però la fórmula 1+1+1 que li agrada, a mi cada dia m'agrada més". Rosell fins i tot va comentar: "No només m'agradaria que en Pep fos com l'Alex Ferguson del club, sinó que m'agradaria que fos com en Beckenbauer i acabés en càrrecs directius del club, però cal anar de mica en mica". Perquè abans de veure a Guardiola com a dirigent o president -com ha fet Beckenbauer-, cal que renovi per un any. I això no preocupa gens a Rosell, que va comentar a un periodista: "No hi ha ni un sol motiu perquè la renovació no passi. Si t'agrada apostar, aposta que renova". La paraula que va fer servir Rosell va ser feeling . Hi ha feeling , a Barcelona. A Madrid, no tant.

Mourinho i Guardiola

Rosell, de fet, va dir-hi la seva quan es va comparar l'actitud de Guardiola, que sempre ha afirmat que sentia el suport del club tot i els silencis del president, i de Mourinho, que demana obertament el suport que a ell creu que li falta. "Aquí s'ha dit que es deixava sol en Pep. Ell deia que no ho entenia, perquè sempre treballem plegats, de bracet. Potser no s'ha explicat bé, però és en Pep qui ha de dir si se sent sol, i va dir que no. La millor resposta és la seva". Guardiola no crea problemes, a diferència de Mourinho. I Rosell no n'espera, de problemes, ja que assegura: "Tenim la sort de tenir un planter de jugadors, però també un planter de tècnics. La gran diferència entre el Pep i altres és que ell estima el Barça, és soci i entén el que significa. Com va dir l'Evarist Murtra, el Pep sempre fa el millor per al club, i no pensa només en ell".

El Nadal, doncs, serà ben tranquil a Barcelona, amb l'arribada d'Afellay inclosa -aterra avui i serà presentat demà-, mentre que, a Madrid, Florentino no ha seguit el joc de Mourinho, que no deixa de queixar-se, en part perquè també vol fitxatges en el mercat d'hivern (ahir es parlava del davanter portuguès Hugo Almeida).

Alves, pel bon camí

Si la renovació de Guardiola no preocupa, la de Dani Alves tampoc: "Alves està fent el que li pertoca, però treballarem plegats per la renovació. No m'imagino un Barça sense Alves a curt termini, però el club està per sobre de tothom". El presidemt és conscient que ara es paga un volum de massa salarial gens recomanable i, per tant, no donarà al lateral el que demani. Perquè la qüestió econòmica encara preocupa a un Rose ll que va dir que els seus dos grans èxits són haver venut Ibrahimovic -tant pel que significa econòmicament com perquè ha permès la millora de joc- i el famós acord amb la Fundació Qatar, perquè permet "evitar vendre patrimoni, estalvia fer pagar més als socis i fa possible que no deixem de ser un club poliesportiu". Un club que viurà canvis en el futur, ja que Rosell vol tirar endavant la remodelació del Mini i la construcció del nou Palau. Molts canvis, però no a la banqueta.

stats