Esports 16/01/2013

"El Pep? El futbol necessita el millor entrenador en actiu"

Tito Vilanova no dubta a alegrar-se que Guardiola vulgui tornar a entrenar la temporada vinent. Fa broma amb els 18 punts d'avantatge amb el Madrid i assegura que Valdés no se n'anirà del Barça.

Albert Solé
2 min

BARCELONA.Tito Vilanova es va felicitar que el seu amic Pep Guardiola anunciés a la gala de la Pilota d'Or que la temporada que ve té la intenció d'entrenar altre cop: "És una gran notícia per al futbol que el Pep hagi descansat i vulgui tornar a entrenar, el futbol necessita el millor entrenador del món en actiu, i no tinc cap dubte que li anirà molt bé", va dir el tècnic blaugrana. Sobre el de Santpedor li van tornar a preguntar si encara manté el que va dir el primer dia, que perdria totes les comparacions amb Guardiola: "Jo també em sento part important del que es va aconseguir del 2008 al 2012, per això no competeixo amb mi mateix. Aquells quatre anys seran recordats al Barça com el millor equip de la història".

En aquests moments el Barça viu el moment més dolç de la temporada i als jugadors i als tècnics els arriba una pluja d'elogis: "Fa anys que aquests jugadors estan acostumats als elogis i s'ha vist que no s'han deixat anar. I jo sé que les coses aquí canvien amb molta facilitat, i quan es perdin tres partits arribaran les crítiques. Jo m'avaluo a mi mateix, no espero que ho feu vosaltres [premsa]".

Reial Madrid

Tot i que ja estiguin a 18 punts a la Lliga, el Reial Madrid sempre està present. Fa dies que s'intenta que algun jugador o l'entrenador del Barça digui que els de Mourinho han deixat de ser rival per al Barça a la Lliga, però ningú ho vol dir, i ahir Tito no va ser una excepció: "El Madrid podria guanyar tots els partits de la segona volta i nosaltres perdre tot l'avantatge. Encara poden passar moltes coses", va dir amb extrema prudència, tot i que després, entre rialles, va comentar: "Si jo estigués a 18 punts del líder no estaria fent aquesta roda de premsa". El tècnic de Bellcaire d'Empordà tampoc va voler entrar a valorar les paraules que dilluns va dir Di María -i per extensió les de diferents futbolistes blancs els últims dies- queixant-se dels arbitratges que reben: "No crec que ningú posi en dubte els nostre mèrits, i Di María crec que ho va dir mig somrient. Que cadascú opini el que li sembli bé, no m'hi fico, tant me fa".

Valdés no vol marxar

Després de l'última roda de premsa de Valdés, quan va dir que voldria provar altres lligues, es van disparar les alarmes. Tito Vilanova, però, tranquil·litza l'aficionat culer: "Si el Barça té quatre Champions, tres són en gran part gràcies a Valdés. Entenc que se'n parli, però el Víctor es vol quedar, i el club vol que es quedi. Amb 38 anys també podrà anar a tastar altres lligues si vol".

stats