Futbol

Pep Guardiola: "Catalunya és la meva pàtria i Catalunya no és Espanya"

L'entrenador del Bayern Munic és el protagonista d'un reportatge de la televisió pública ZDF

Pep Guardiola, entrenador del Bayern Munic, és el protagonista d'un reportatge de la televisió pública ZDF. Segons ha avançat el periodista Isaac Lluch, el programa, que inclou declaracions dels pares del tècnic i de l'alcaldessa de Santpedor, s'ha emès aquest dimecres després del partit contra el Reial Madrid amb el títol de 'Pep i la política'. La televisió ha posat la frase "Catalunya és la meva pàtria i Catalunya no és Espanya" en boca del català per promocionar el reportatge, però l'expressió no és textual.

El periodista Andreas Weise ha visitat el poble natal de Pep Guardiola i fa un resum sobre la seva passió pel futbol, el seu sentiment nacional i la seva visió sobre la política. El reportatge emet un fragment del vídeo de l'ANC i recupera una entrevista de LaSexta en la qual l'extècnic blaugrana deia que "el meu país és Catalunya i vaig jugar amb Espanya perquè la selecció catalana no podia jugar competicions internacionals".

A més, el tècnic del Bayern Munic ha instat aquest dimecres el periodista de Catalunya Ràdio al qual la UEFA va renyar per preguntar en català a tornar-ho a fer avui. "Com la UEFA em va reprendre ahir per preguntar en català, ho faré avui en castellà", ha dit Francesc Garriga. "T'equivoques, pots fer-ho en català", ha contestat Pep Guardiola. Esport3 ha resumit el diàleg que s'ha produït a la sala de premsa del Santiago Bernabéu en aquest vídeo.