LA LLIGA
Esports 26/02/2012

Pep Guardiola: "La meva renovació és un tema pesat"

Pep Guardiola, l'entrenador del Barça, no vol que les preguntes sobre la seva continuïtat monopolitzin les rodes de premsa. El tècnic respon amb una nova actitud més contundent i menys dialogant.

àlex Gozalbo
2 min
Pep Guardiola i Tito Vilanova durant l'entrenament.

BARCELONAPrimera pregunta, primera cuirassa. Cansat que les preguntes sobre la seva renovació monopolitzin totes les rodes de premsa, Pep Guardiola va assajar ahir una nova actitud, més contundent i menys dialogant, per contestar als periodistes que van intentar interrogar-lo sobre el seu futur. "La meva renovació és un tema pesat", va deixar anar l'entrenador del Barça, que va ser hàbil per esquivar qualsevol insinuació. El tècnic català va afirmar: "El dia que hi hagi novetats ja les sabreu". Ni tan sols el missatge que li va enviar José Mourinho ("la decisió és seva, el més important és que sigui feliç") va alterar el seu discurs.

"Un equip amb ànima"

Una de les grans característiques de Pep Guardiola és la de definir els equips rivals i disseccionar-ne les virtuts per fer-les visibles. "L'Atlètic de Madrid és un equip amb ànima, intens i agressiu. Se li nota el segell del seu entrenador -va dir el tècnic blaugrana-. Juguem en un estadi complicat contra un rival que està molt fort", va afegir en un d'aquells missatges adreçats a la premsa, els aficionats i, sobretot, els seus futbolistes.

A deu punts del Reial Madrid, el tècnic del Barça també va voler enviar un missatge d'optimisme. Guardiola va dir: "La Lliga és una competició en què passen moltes coses. Ens hem deixat punts fora de casa i aquesta és la realitat. No hem fet les coses tan malament perquè hi hagi aquesta distància. A veure si hi ha possibilitats d'enganxar-nos-hi a temps". L'entrenador, això sí, és conscient que no és fàcil: "En aquesta casa sempre hi ha pressió i has de conviure-hi. Els jugadors saben que no podem abaixar els braços, que hem d'anar partit a partit i guanyar-lo".

Per primer cop en molt de temps, Pep Guardiola tindrà 18 jugadors del primer equip a la seva disposició. Tret dels tres lesionats de llarga durada (David Villa, Ibrahim Afellay i Andreu Fontàs), l'entrenador blaugrana té a la seva disposició tots els jugadors. "És molt millor que hi siguin tots que no pas que no hi siguin, però no podem oblidar que els joves han sigut quasi sempre els millors de l'equip. Els joves han respost més que bé a l'exigència del primer equip del Barça", va dir, satisfet del treball dels futbolistes del planter.

stats