BÀSQUET: LLIGA ENDESA
Esports 16/01/2012

La Penya, camí de signar la seva pitjor primera volta

David R. Jover
2 min
Sam van Rossom intenta superar la defensa de Jordi Trias a Saragossa.

BARCELONAQueda una jornada per acabar la primera volta, però després de la derrota contundent d'ahir a la pista del CAI Saragossa (96-73), el Fiatc Joventut pot signar el pròxim diumenge la seva pitjor arrencada en la Lliga Endesa des que aquesta competició té 18 equips.

Des de la temporada 1996-1997 la màxima categoria del bàsquet estatal té divuit equips i va ser la temporada 2000-2001, amb Manel Comas a la banqueta, quan el Joventut va signar la seva pitjor primera volta de l'era moderna. Igual que ara, a la jornada 16 tan sols havia aconseguit cinc triomfs, però en l'últim partit de la primera volta va aconseguir guanyar i va deixar el rècord negatiu en sis victòries i onze derrotes.

El Fiatc Joventut pot superar aquest balanç, negativament, diumenge a l'Olímpic de Badalona si no guanya un València Basket que es juga entrar a la Copa del Rei de Barcelona. Només un triomf verd-i-negre evitaria que els homes de Salva Maldonado passessin a la història de manera negativa. Una de les sorts de la Penya, però, és que actualment hi ha tres equips amb menys triomfs i que queda tota una segona volta per davant.

El fet d'haver reconstruït més de mig equip ha fet que els badalonins hagin patit un procés d'adaptació més llarg del que inicialment havia previst el tècnic Salva Maldonado, que ha demostrat al llarg de la seva carrera que els reptes li agraden.

El Barça no falla

La defensa va ser, de nou, la millor arma del triomf del Barça Regal ahir a Sant Sebastià contra el Lagun Aro (56-71). Els de Xavi Pascual no van permetre que el conjunt entrenat per Sito Alonso es trobés còmode a la seva pista i van anul·lar Jimmy Baron, que es va quedar amb només cinc punts.

Pete Mickeal, amb 17 punts i 21 de valoració, va ser el millor dels blaugranes en un triomf que els manté en el coliderat després del patit triomf del Reial Madrid a Alacant per 86-92.

stats