BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 26/02/2012

La Penya guanya per fi a domicili (56-71)

David R. Jover
2 min
David Jelínek intenta superar la defensa de Chris Lofton, que ahir no va estar gaire encertat i va fallar set dels seus dotze tirs.

BARCELONAFins a la jornada 21 el Fiatc Joventut no ha aconseguit vèncer fora de casa. Tard o d'hora havia d'arribar, però aconseguir-ho a Madrid, contra l'Estudiantes i, sobretot, davant de Pepu Hernández, exentrenador verd-i-negre del qual els aficionats no tenen gaire bon record, fa que ho assaboreixin millor.

L'arribada de Lubos Barton ha donat a la Penya més oxigen, lucidesa i calma. L'aler txec, que enceta la seva segona etapa a Badalona, té l'experiència necessària per transmetre als joves què cal fer en cada moment. Si a més de l'aportació de Barton qui ha de tirar del carro ho fa, Pooh Jeter, tot és més fàcil i fa que la Penya s'assembli al que ha estat sempre, un equip lluitador i que no dóna una pilota per perduda.

Ahir al Palacio de los Deportes els de Salva Maldonado van ser molt superiors als madrilenys. Van manar sempre en el marcador i van saber patir quan els madrilenys es van apropar abans del descans (29-35). Al final del tercer quart un triple de Barton va donar setze punts d'avantatge a la Penya (43-59) i la renda es va mantenir fins al final (56-71).

Sembla que els quinze dies sense competir han anat bé al Joventut, que va oferir una imatge molt diferent de la de Múrcia setmanes enrere.

Així doncs la Penya sembla que ha trobat la fórmula per jugar de manera ordenada i fent funcionar Jeter en l'engranatge ofensiu. Ahir va anotar 19 punts, amb 5 triples, i va tenir en Williams el seu millor soci (14 punts, 13 rebots i 25 de valoració).

El Barça rep el Funalbrada

A les 12.30 hores el Mad-Croc Fuenlabrada visita el Palau Blaugrana, una pista on no ha aconseguit guanyar mai. En les 13 ocasions que el conjunt madrileny ha visitat Barcelona, en cap ha tret un resultat positiu. Els de Xavi Pascual no podran comptar amb Eidson, lesionat.

D'altra banda, l'Assignia Manresa s'enfronta al Banca Cívica de Sevilla (19 hores) amb l'objectiu de sumar el desè triomf de la temporada, que l'aproparia a l'objectiu prioritari, la salvació.

stats