MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 18/07/2011

Pedrosa es retroba amb la victòria i Márquez apunta al mundial

Martí Molina
2 min
Dani Pedrosa (centre) va ser el més llest de la classe a MotoGP i va aconseguir la victòria final després de superar a les últimes voltes l'australià Casey Stoner (esquerra) i Jorge Lorenzo (dreta).

BarcelonaEl Gran Premi de motociclisme es disputava a Alemanya, però els catalans s'hi van trobar com a casa. Dani Pedrosa (MotoGP) i Marc Márquez (Moto2) van oferir una exhibició de pilotatge i van aconseguir la victòria en un dels traçats més tècnics de tot el Campionat del Món.

Pedrosa es va retrobar amb la victòria a la categoria reina, després de la lesió a la clavícula que el va mantenir inactiu durant tres curses. El pilot de Castellar del Vallès sortia des de la pole , i va completar una actuació majestuosa. Sempre es va mantenir amb el grup capdavanter, i no es va posar nerviós quan va perdre la posició de privilegi. Va esperar, va estudiar el traçat i els seus rivals i, sobretot, va conservar els pneumàtics. Un element imprescindible per poder augmentar el ritme a les últimes voltes, distanciar-se dels rivals i guanyar la cursa creuant la línia de meta en solitari.

Darrere seu, Lorenzo, que va superar Stoner a l'últim gir: va pujar al segon graó del podi i va retallar distàncies amb l'actual líder del Campionat. En canvi, Toni Elias va completar una altra actuació decebedora (16è) i té un peu i mig fora de la categoria reina, si no aconsegueix un resultat de prestigi a la propera cursa de Laguna Seca (Estats Units).

Si Pedrosa va brillar a MotoGP, a la categoria mitjana el nom propi va ser el de Marc Márquez, que va encadenar la tercera victòria consecutiva, la quarta de la temporada. Els dos pilots van tenir actuacions similars. Márquez també sortia des de la posició de privilegi, i també va ser capaç de mantenir el ritme sense malgastar les gomes. El de Cervera va provar de distanciar-se a l'inici, però no va poder, i va esperar fins als últims girs per provar l'atac definitiu contra Stefan Bradl.

El líder del mundial de Moto2 corria a casa, però no va poder fer res per imposar-se a un pilot que està en un estat de forma superb i que de mica en mica li ha anat retallant distàncies a la classificació. Márquez encara està a 47 punts, però Bradl ja no les té totes.

'Video finish' a 125

La categoria petita va tenir el final més ajustat de tots: Héctor Faubel i Johann Zarco van creuar la línia de meta exactament al mateix moment, i els comissaris van declarar "victòria compartida". Així, el triomf final va ser per a qui havia marcat la volta més ràpida en cursa, és a dir, el pilot de Llíria Héctor Faubel, que no pujava al graó més alt del podi des de la temporada 2007. D'altra banda, Maverick Viñales va ser tercer. El de Figueres va fer una mala sortida, i malgrat remuntar fins a situar-se primer, va castigar en excés els pneumàtics i no va tenir opcions a lluitar pel triomf final.

La propera cursa serà d'aquí una setmana als Estats Units, al circuit de Laguna Seca, en què només participaran els pilots de MotoGP. La resta de categories hauran d'esperar fins a mitjans d'agost, al traçat de Brno, a la República Txeca.

stats