MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 02/06/2013

Pedrosa pispa la 'pole position' a Lorenzo

Malgrat caure tres cops en dos dies, Márquez cerca un podi que el converteixi en el millor debutant

Nuria García
2 min

BarcelonaQue Mugello no és un circuit fàcil ho saben tots els pilots. Des del més expert fins al debutant. "Mugello és un dels circuits més complicats del Campionat del Món", explicava dijous Marc Márquez. I la pista s'ha encarregat de recordar a Márquez aquesta frase: tres caigudes en els últims dos dies. La primera caiguda de divendres no va tenir conseqüències, però la segona, bastant més forta, sí que n'ha tingudes: a més del cop a la barbeta i diverses contusions per tot el cos, Márquez pateix una petita fractura a l'espatlla dreta. Ahir va sortir a provar-se, per saber si estaria bé amb vista a la cursa, però va tornar a rodolar per terra. Amb tot, el de Cervera cerca convertir-se en el millor debutant de la història de la categoria reina. Només li cal un podi, però per aconseguir-lo necessita gairebé una heroïcitat. Arrenca sisè i haurà de barallar-se per pujar al podi amb Jorge Lorenzo, Pedrosa i companyia.

Bon temps de Lorenzo

Un Pedrosa que en aquest inici de Mundial està molt fort. El català ha aconseguit situar-se líder del campionat cinc anys més tard de la darrera vegada que va situar-se al capdavant de la classificació, i ahir a Mugello va demostrar la seva superioritat amb la primera pole position de la temporada. El de Castellar del Vallès va pispar el millor temps a Jorge Lorenzo en l'últim gir i, per tant, el mallorquí -que havia dominat dues de les sessions d'entrenaments lliures- arrencarà segon. Lorenzo va rodar molt a prop del rècord del circuit durant tota la jornada, i quan faltaven tres minuts per a la fi dels entrenaments va aconseguir un temps d'1:47.226, que ja era el nou rècord del circuit, atès que millorà la marca d'ara fa un any de Pedrosa. Però el català va tornar el cop adjudicant-se la pole position just al final. "Pedrosa ha fet una volta fantàstica. Creia que amb el meu temps en feia prou per tenir la pole , peròno ha estat així. La part important és que estam rodant bé i amb aquest ritme podem lluitar per guanyar la cursa", va afirmar Lorenzo.

Folger i Redding, al davant

A la categoria petita (Moto3) la pole va ser per a Jonas Folger. En l'últim intent abans que caigués la bandera de quadres, l'alemany va aprofitar la roda del català Maverick Viñales, va aconseguir el millor temps en la darrera volta i va deixar el català amb el segon millor registre, seguit del barceloní Àlex Rins. El mallorquí Lluís Salom es va haver de conformar amb la cinquena plaça.

En Moto2, Scott Redding partirà primer per segon pic aquesta temporada. El britànic va veure's beneficiat pel baix ritme que va haver-hi durant la sessió oficial, ja que, en els últims instants, cap pilot no va millorar el seu registre. Qui va tenir més problemes dels previstos va ser el granollerí Pol Espargaró, que sortirà desè.

stats