Esports 24/08/2015

Pedro ja marca la diferència al Chelsea

Un gol, una assistència i el premi a l’MVP del partit el dia del debut

Miquel Agut
Pedro Rodríguez celebrant el seu primer gol amb la samarreta del Chelsea. El canari va signar amb els blues dijous i ahir ja va ser titular i va marcar un gol.

LondresUna ciutat: Birmingham. Un rival: el West Bromwich. Un estadi: The Hawthorns. Una data: diumenge, 23 d’agost del 2015. Aquella sensació de sortir al camp en filera, entre els onze millors. Mirar la banqueta des de la gespa i no a l’inrevés. Encara que sigui amb un altre escut i en un altre país, el futbol és universal i Pedro ho va demostrar.

Ahir el canari es va posar la samarreta del Chelsea per primera vegada. Va jugar sota una cortina d’aigua i contra l’equip més típicament britànic. Un altre club, una altra cultura futbolística, una altra latitud. Tot era nou per a ell però no ho va semblar.

Vestit amb la tercera equipació del Chelsea, de color negre, amb botes de color taronja llampant i amb el 17 a l’esquena, com en l’etapa daurada al Barça. Només va necessitar 19 minuts per marcar el partit. Va rebre-la al mig del camp i va fer la paret amb Hazard. Ja era al balcó de la frontal, envoltat de rivals. Al cap hi tenia una rosca amb el peu esquerre, com en aquell gol a Iker Casillas en un 0 a 2 al Bernabéu el 10 d’abril del 2010. Un rebot en un defensa va canviar la trajectòria de la pilota, que va acabar al fons de la xarxa.

Pedro vessava d’alegria i va córrer amb els braços oberts com si en comptes de ser de Tenerife fos de Corcovado. Les gotes de pluja l’acaronaven abans que els companys l’engolissin en el nom de la felicitat. El seu impacte en el partit no es va quedar aquí. Pocs minuts després, va assajar una centrada-xut creuada que Diego Costa va desviar a gol. Pedro havia marcat i assistit i els seguidors del Chelsea ja cantaven el seu nom. Un ídol en mitja hora al país del futbol.

El Chelsea va sumar la primera victòria en tres jornades però, abans del gol de Pedro, Courtois havia desviat amb les cames un penal picat per Morison. Amb 1 a 3, l’àrbitre va expulsar Terry per una lleu falta com a últim home però amb 2 a 3 els blue van endreçar-se molt bé al voltant de la pilota.

Elogis de Mourinho

Pedro Rodríguez prometia, en anglès i davant les càmeres de la cadena Sky, que milloraria l’idioma i es mostrava “molt feliç pel gol i pels tres punts”. A la sala de premsa, José Mourinho, el tècnic del Chelsea, es treia el barret amb l’exblaugrana: “No ha sigut el debut de Maradona però s’hi ha acostat”, deia amb un somriure. “Ha guanyat molts títols en un dels millors clubs del món i no em sorprèn el seu rendiment”, assegurava abans d’apuntar que “molts jugadors de màxim nivell vénen a Anglaterra i no s’hi adapten”. “Semblava que fes més temps que jugués amb nosaltres”, va afegir. L’exfutbolista Jamie Redknapp ho tenia clar a Sky: “Pedro és dinamita. Pagar 30 milions per un jugador com aquest és una ganga”.

El City fa el ple

Amb gols de Kolarov i Nasri, tots dos a la segona part, el Manchester City va guanyar (0-2) al camp de l’Everton en un partit molt divertit. Els cityzen, que van tornar a oferir molt bones sensacions, són l’únic equip que ha sumat els nou punts i lideren el campionat en solitari. Només el Liverpool, que avui visita el camp de l’Arsenal, el pot igualar. Deulofeu va jugar els últims 10 minuts.