BARÇA
Esports 28/03/2013

Pedro estarà deu dies de baixa per un trencament al bessó

L'extrem i Jordi Alba, els més perjudicats d'una aturada que deixa moltes seqüeles

àlex Gozalbo
3 min

BarcelonaEl Barça no ha paït bé l'aturada de Lliga per disputar partits internacionals. Els 18 internacionals que han participat aquests dies en compromisos amb les seves seleccions han jugat un total de 2.480 minuts, augmentant el desgast d'unes cames amb sobrecàrrega de minuts. D'aquests futbolistes, dos han tornat amb mal d'altura, Leo Messi i Javier Mascherano, i dos més, lesionats. Jordi Alba va patir una elongació al bíceps femoral de la cama dreta contra Finlàndia i Pedro té un trencament al bessó de la cama esquerra. El club blaugrana va informar ahir dimecres que l'extrem canari serà baixa uns deu dies. El futbolista no podrà jugar dissabte a Vigo ni dimarts a París, on la seva presència ja estava descartada per sanció.

Ricard Pruna, metge del Barça, va analitzar la cama de Pedro a la Ciutat Esportiva i ràpidament va demanar una ressonància per poder completar un diagnòstic més exacte, així que tots dos es van desplaçar fins a un hospital de Barcelona per fer la prova, que va confirmar que el futbolista té una petita ruptura fibril·lar al bessó extern de la cama esquerra.

El jugador canari es va retirar amb molèsties al minut 75 del partit disputat dimarts a Saint-Denis contra França i en què l'extrem va ser un dels grans protagonistes en anotar el gol de la victòria de la selecció espanyola. "Vaig notar unes molèsties al turmell", recorda Pedro, que aquesta temporada ha disputat un total de 37 partits i ha anotat set gols. La seva baixa s'afegeix a les ja conegudes de Carles Puyol, Adriano i Jordi Alba. Els serveis mèdics del club esperen que pugui reaparèixer contra el Mallorca.

La resta de futbolistes internacionals van tenir ahir dimecres un entrenament de recuperació i fisioteràpia a la Ciutat Esportiva, on tres jugadors del filial blaugrana, Gerard Deulofeu, Marc Muniesa i Oier Olazábal, van completar la suau sessió de treball.

El Barça tornarà demà divendres (16.30 hores) a la feina en una sessió que es durà a terme a porta tancada a la Ciutat Esportiva. Abans de l'entrenament, al voltant de les 15.30 hores, Jordi Roura compareixerà en roda de premsa. L'equip viatjarà divendres mateix cap a Vigo, on dissabte s'enfrontarà al Celta a Balaídos.

"Necessitem Tito Vilanova"

Tito Vilanova encara no va dirigir l'entrenament del Barça d'ahir dimecres. L'entrenador del Barça va arribar dimarts a Barcelona procedent de Nova York, on ha estat duent a terme part del seu tractament durant els últims dos mesos. El tècnic té clar que la setmana que ve viatjarà a París, però encara no sap si aquest dissabte seurà a la banqueta de Balaídos. El bellcairenc té moltes ganes de reincorporar-se a la feina de primer entrenador al cent per cent, però ho farà progressivament, sense pressa.

Cristian Tello, extrem del Barça, va recordar ahir dimecres la importància de Tito Vilanova. "La seva absència s'ha notat perquè la figura de l'entrenador sempre és molt important. Mentre era fora hem estat molt units i això ha estat bàsic", va dir. "Estic molt content per la seva tornada; el necessitem. S'anirà incorporant progressivament a la feina, però el més important és que es recuperi bé", va afegir el futbolista, que no té dubtes sobre la mentalitat del vestidor: "L'equip està molt centrat en la Lliga. Tenim un avantatge important i l'hem d'aprofitar. Cada partit és com una final per a nosaltres. Volem seguir sumant punts, però el Celta s'hi juga la vida i serà un rival difícil".

A diferència d'alguns dels seus companys, l'aturada ha servit per recarregar les bateries de Cristian Tello. "He arribat perfecte de l'aturada de seleccions. Estic molt content de com està anant la temporada i això és gràcies als tècnics i als companys, que em donen confiança", va explicar abans de posar-se a parlar del seu futur: "Tinc contracte i sóc conscient del rol que tinc en aquest equip, m'agradaria seguir aprenent al costat dels millors jugadors del món", va dir.

stats