SELECCIONS
Esports 27/03/2013

Pedro i Valdés rescaten la selecció espanyola contra França (0-1)

Set blaugranes juguen de titulars i Xavi disputa els 90 minuts

Nuria García
2 min

BarcelonaLa selecció espanyola va encarrilar ahir la classificació per al Mundial del Brasil 2014 gràcies a un solitari gol del blaugrana Pedro a la segona part i a les aturades de Víctor Valdés, que va salvar dos gols clars dels francesos. El seleccionador espanyol, Vicente del Bosque, va fer jugar set blaugranes a l'onze titular i d'ells quatre van jugar els 90 minuts: Valdés, Busquets, Piqué i Xavi, que tot just s'havia recuperat d'unes molèsties al bíceps femoral. Busquets va acabar el partit amb un trau al cap per un xoc amb Benzema i Pedro va retirar-se coix després de rebre una entrada de Matuidi. "Tinc molèsties al turmell i el bessó una mica carregat. Espero que no sigui res", va dir el blaugrana als micròfons de Telecinco després del partit.

La selecció espanyola va dominar durant la primera part i Xavi va tenir dues ocasions clares per moure el marcador. La més clara va ser la primera, quan a porteria buida, el de Terrassa va enviar la pilota per sobre del travesser (minut 4). França, com s'esperava, va estar molt ordenada en defensa i va sortir ràpida a la contra quan recuperava la pilota. Això va provocar que en una ocasió Ribéry es quedés sol davant Valdés i que el porter blaugrana hagués de lluir-se per evitar que l'un contra un amb el francès acabés en gol (minut 38). Abans de l'oportunitat més clara dels francesos durant la primera part, l'àrbitre, l'hongarès Viktor Kassai, no va xiular un penal de Lloris sobre Pedro. El davanter blaugrana s'havia quedat sol davant del porter francès i aquest el va fer caure. De fet, el blaugrana va ser el protagonista de l'altra jugada clau del partit, ja que va rematar a porteria al minut 57 i, tot i que Lloris va intentar refusar en dues ocasions, la pilota va acabar entrant dins la porteria.

França va pressionar i primer Matuidi (minut 63) i després Varane (minut 74) van perdonar. El primer va topar amb Valdés i el segon va rematar fora. Amb França amb un jugador menys per l'expulsió de Pogba per doble amonestació, els locals van fer que Víctor Valdés tornés a salvar la selecció espanyola. El porter blaugrana va evitar el gol de l'empat traient una gran mà després d'una rematada de cap d'Evra (minut 86).

stats