LLIGA ENDESA
Esports 07/10/2011

Pau Gasol ja s'entrena amb el Barça Regal

àlex Gozalbo
2 min
Pau Gasol instants abans de començar el seu primer entrenament amb el Barça Regal al Palau Blaugrana.

Barcelona.Deu anys, quatre mesos i dotze dies després de jugar el seu últim partit al Palau Blaugrana, Pau Gasol va tornar a recórrer ahir el túnel de deu metres que separa el vestidor de la pista, on l'esperaven desenes de fotògrafs. Tothom volia seguir de prop el seu primer entrenament amb el Barça Regal, l'equip amb el qual s'entrenarà amb el seu germà Marc mentre duri el tancament patronal de la NBA.

"És un dia especial, molt esperat i fora de l'habitual. Estic disposat a gaudir del moment i a ajudar l'equip", va assegurar Pau Gasol. L'estrella dels Lakers té clar el seu objectiu: "La nostra intenció és aportar qualitat als entrenaments com si forméssim part de l'equip. Volem sumar competitivitat".

Pau Gasol, que tan sols es plantejaria fitxar pel Barça Regal si es cancel·lés la temporada completa de la NBA, participarà en tots els entrenaments vespertins de Xavi Pascual i en alguns dels matinals. "No em caurien els anells per jugar aquí. La Lliga Endesa és la millor d'Europa. Respecto tots els companys que han decidit jugar a Europa o a la Xina, però nosaltres preferim esperar i entrenar-nos", va assegurat Pau Gasol.

L'aler pivot, que va reconèixer que té una assegurança que el cobreix en cas de lesió, no va amagar que seria "dramàtic per a la imatge de la NBA" que no hi hagués competició: "Per a mi seria decebedor que no s'arribés a un acord".

Jugadors i propietaris segueixen mantenint reunions per desbloquejar la situació, però si dilluns no s'arriba a un acord la NBA cancel·larà les dues primeres setmanes de la temporada. Pau Gasol es va mostrar orgullós de com el seu company Derek Fisher i la resta de representants del sindicat de jugadors estan portant les negociacions: "No estan donant el braç a tòrcer i això és important. Una diferència de tan sols tres punts en el percentatge de l'acord final pot significar entre 600 i 700 milions de dòlars".

Calderón s'entrenarà a Barcelona

José Manuel Calderón, base dels Toronto Raptors, també s'entrenarà a Barcelona, però en el seu cas ho farà amb Joan Ramon Tarragó, preparador físic de la confiança del jugador extremeny.

stats