Esports 11/03/2011

"Pastore és un futbolista que encaixaria molt bé al Barça"

Passió Cappa, que coneix bé Guardiola, treballa ara al Gimnasia y Esgrima de La Plata. Fa pocs anys va descobrir Pastore, que ara sona com a reforç per al Barça

T.p.
2 min

Vostè va ser dels primers entrenadors que va descobrir Javier Pastore quan el va entrenar en aquell Huracán que va passar de lluitar per no baixar a Segona a arribar a l'última jornada de la lliga argentina amb opcions de ser campió. Ara Pastore ja és a Europa i sona com a possible reforç pel Barça. Creu que hi encaixaria?

Sí, crec que hi encaixaria. Estem parlant d'un futbolista que toca molt bé la pilota, que sap entendre el joc i que físicament es cuida. En els anys que fa que juga a Europa no ha deixat de millorar i té condicions per jugar en un equip de futbol de primera línia. És un noi que com a persona sorprèn perquè és intel·ligent, i tranquil. Sap perfectament el que vol.

El Barça té uns jugadors que mimen la pilota com pocs. Es parla del possible fitxatge de Cesc l'estiu vinent o d'una opció del Barça per tenir dret preferencial a l'hora de poder fitxar Pastore del Palerm. Són jugadors comparables a Iniesta o Xavi?

No podem comparar ningú amb homes com Messi, Xavi i Iniesta, que són els millors perquè juguen com ningú. Però hi han futbolistes que poden encaixar al Barça i millorar molt. Pastore hi encaixaria perquè és un noi que aprèn ràpid, que té voluntat de millorar. Quan ens va despuntar com a jugador a l'Huracán ràpidament el van portar a Itàlia, on no ha deixat de ser millor cada dia i per això ara sona per al Barça o per a equips anglesos.

Vostè coneix perfectament Josep Guardiola des de fa anys, fins i tot d'abans que arribés a ser el tècnic del primer equip del Barça. Com veu globalment Guardiola i el seu Barça, ara que ja ha guanyat tants títols?

El Barça és l'equip que juga més bé a futbol, i ja des de l'arribada d'en Pep. De fet, abans el Barça ja jugava bé. Guardiola és, per damunt de tot, una persona que estima el futbol i que sap perfectament què cal. Un apassionat d'aquesta feina que sap envoltar-se de persones que viuen el futbol com ell. Sap transmetre el que vol. Guardiola com a tècnic ha estat una gran notícia per al futbol, perquè el seu Barça juga jugant bé i ara tothom vol fer-ho igual. És un bon model a seguir.

stats