WATERPOLO
Esports 31/03/2018

El Barceloneta fa un pas de gegant cap a la fase final

L'equip mariner consolida la segona posició de grup guanyant a casa contra el JUG

Efe
Triomf del Barceloneta contra el Hannover

BarcelonaL'Atlètic Barceloneta ha consolidat la segona plaça a la classificació i ha fet un pas de gegant cap a la final a vuit que es disputarà a Gènova (Itàlia) després de derrotar el JUG Dubrovnik croat (8-6) i sumar la seva sisena victòria consecutiva en la màxima competició continental.

Ha sigut un partit molt defensiu i amb moltes alternatives. S'ha avançat el Barceloneta (3-0), ha respost el JUG amb un parcial de 0-4 (3-4) i han rematat els mariners amb un altre 5-0 (8-4) que ha deixat en anècdota el 0-2 final dels croats. La sortida de l'equip de Chus Martín ha sigut fulgurant. En tan sols tres minuts i mig, els mariners han aconseguit un parcial de 3-0 davant la sorpresa dels croats, que no podien frenar el boia local Josip Vrlic, que forçava exclusió rere exclusió.

En la primera superioritat, l'esquerrà Blai Mallarach ha batut Marko Bijac des de prop; en la segona, i des de l'altre costat, Fran Fernández ha posat el 2-0 al marcador i Álex Bustos ha donat un avantatge encara més ampli a l'equip barceloní (3-0). Un temps mort de Vjekoslav Kobescak ha canviat les coses. El seu equip ha començat a defensar amb més intensitat i ha buscat més accions sobre la posició de boia per mirar de tenir més superioritats. Benic ha fet el 3-1 en una acció desafortunada del porter López Pinedo, i Fatovic, després d'una contra i un error dels locals, ha descomptat fins al 3-2.

La reacció del JUG s'ha fet patent en el segon quart, ja que ha augmentat el parcial fins al 0-4 amb dos gols més. El primer ha sigut obra de Benic (3-3), després d'una gran passada de Xavi García, i el segon ha sigut gràcies a un gol al pal curt de Renzuto (3-4). Abans del descans, Vrlic ha resolt una gran passada d'Alberto Munárriz i ha igualat el partit (4-4).

Però al segon temps s'ha viscut un altre partit. La defensa del Barceloneta i la gran actuació de Dani López Pinedo han resultat determinants perquè el JUG es quedés en blanc durant molts minuts i canviés tot. El gran encert de Roger Tahull, que ha marcat el 5-4 i ha provocat el penal que ha suposat el 6-4, ha sigut decisiu en el moment calent del partit al tercer quart, que s'ha saldat amb un 2-0 per als locals.

A la sortida del quart final, Martín Famera i Álvaro Granado han posat el 8-4 al marcador i han decidit pràcticament el partit. El JUG ha descomptat amb gols de Fatovic i Rasovic.