El Palma Futsal marcarà gols contra el càncer de mama i en favor del Llevant de Mallorca

L'equip mallorquí, amb l'ajuda dels 3.000 socis del club, ha organitzat per a aquest divendres diversos actes abans del partit contra el Valdepeñas

El Palma Futsal organitza diversos actes perquè el partit que es disputarà aquest divendres a les 20.30 h a Son Moix es pugui convertir en un petit homenatge als afectats per la riuada a la comarca de Llevant. El club donarà un euro solidari per cada soci (el club té 3.000 socis) per motivar els seus aficionats a contribuir per ajudar econòmicament les persones que ho han perdut tot.      

L'equip jugarà el partit corresponent a la sisena jornada de lliga contra el recentment ascendit Valdepeñas amb les etiquetes #TotssomStLlorenç i #TotsomLlevant" a la camiseta. 

El Palma Futsal es va fundar a Manacor fa vint anys i encara conserva una bona part del planter.  Alguns directius i empleats són d'allà, com el mateix president, Miquel Jaume. Molts hi han col·laborat de manera anònima i individual, però la directiva va decidir bolcar-se a crear iniciatives per ajudar tant com sigui possible, de manera que aquest divendres ja se'n desenvoluparan algunes.

En primer lloc, el club recaptarà doblers per als afectats. Dipositarà una urna perquè tots aquells socis i aficionats que vulguin hi puguin col·laborar. El Palma Futsal ha decidit que el club posarà el primer euro solidari de cada soci. Com que només té 3.000 socis enguany, és difícil que la taquilla pugui assolir una xifra considerable. Així, l'entitat donarà tants euros com socis té enguany i després cada soci podrà aportar el que pugui o vulgui. A més, el club ha convidat tots els directius, entrenadors i jugadors del Sant Llorenç des Cardassar i els representants del municipi al partit.

L'equip sortirà a la pista de Son Moix de la mà de 12 infants del planter llorencí i es farà un minut de silenci abans del partit. En tercer lloc, com que el matx es jugarà per i per als afectats, el club volia que tinguessin presència durant tot el partit. Després de diverses gestions, ha estat impossible adoptar una equipació especial, però sí que ha obtingut permís per posar un seguit de referències a la camiseta i durà les etiquetes #TotssomSant Llorenç i #TotssomLlevant.

A més, tots dos lemes presidiran la pista durant tot el partit en el cercle central ja que s'ha habilitat per a aquest objectiu. Al marge de tots aquests actes concrets que es duran a terme aquest divendres, el club prepara altres iniciatives a mitjà i llarg termini per ajudar amb més actes.

Gols contra el càncer de mama

Divendres és el Dia mundial contra el càncer de mama i el club ja tenia previstes nombroses iniciatives per col·laborar amb la delegació de Balears de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, però la tragèdia de fa una setmana ha canviat el pla previst i es duran a terme les accions en favor dels afectats. Malgrat això, el club ha volgut mantenir algunes de les iniciatives que estaven previstes i a les porteries es prescindirà de la publicitat habitual (Conectabalear s'ha sumat a aquesta iniciativa) i hi haurà dos grans llaços roses perquè tots els gols que es marquin al partit siguin contra el càncer de mama.

A més, l'equip jugarà amb la segona equipació, ja que té tons roses i és la ideal per a aquest dia. També es farà lliurament d'una botella d'aigua de color rosa a cada dona que entri al pavelló, que donarà Solan de Cabras com a acte simbòlic per a aquest dia. Finalment, assistiran al partit diverses dones que han superat aquesta malaltia amb comisetes commemoratives i l'equip es farà una foto amb elles per mostrar suport. 

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF