FUTBOL
Esports 09/02/2012

El Parlament basc vol que 'la roja' torni a Euskadi

Albert Solé
1 min
Fernando Llorente, jugador de l'Athletic i de la roja.

BARCELONA.El Parlament basc va aprovar ahir una proposta per instar la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) que tingui en compte els estadis bascos per als partits de la selecció espanyola de futbol.

La iniciativa la va tenir el grup parlamentari d'UPyD, el partit de Rosa Díez, i es va aprovar a la comissió de cultura amb el suport del PP i el PSE -el partit de govern- i els vots en contra del PNB i Aralar. El parlamentari d'UPyD, Gorka Maneiro, va recordar ahir que la roja no juga cap partit en territori basc des del 1967, i que seria un signe de "normalitat" que pugui tornar a fer-ho.

Cristina Laborda, del Partit Socialista d'Euskadi, va comentar: "En aquest tipus de qüestions, els partits polítics s'han de cenyir a l'esport i no fomentar enfrontaments artificials". Per part del PP, Carmelo Barrio va recordar que "molts bascos han jugat o juguen amb la selecció espanyola, i el més normal seria que algun cop poguessin jugar a Euskadi". En canvi, Peio Iparragirre va dir que el que hauria de fer el govern basc és treballar en favor "del reconeixement oficial de les seleccions basques".

A pesar de les veus contràries, la majoria de diputats del Parlament basc demanen a la Federació Espanyola de Futbol poder acollir partits de la selecció espanyola, a més de poder ser seu de futurs campionats internacionals que organitzi la Federació.

stats