BÀSQUET: QUARTS DE FINAL DE L'EUROLLIGA
Esports 28/03/2011

Panathinaikòs i Regal Barça trien el mateix camí per a l'èxit

àlex Gozalbo
2 min
Ricky Rubio salta en defensa per evitar la passada fàcil de Rodrigo San Miguel, ahir al Nou Congost.

No hi ha res més trist que perdre amb les idees d'un altre. Zeljko Obradovic i Xavi Pascual ho tenen clar i es jugaran la seva presència a la final four del Sant Jordi amb la defensa. Els dos últims campions de l'Eurolliga van arribar a aixecar el títol gràcies a la seva feina al darrere i ara volen tornar a assaborir l'èxit de la mateixa manera.

El Regal Barça ha reorganitzat la seva defensa per enriquir-la i, sobretot, endurir-la. Xavi Pascual viatja a Atenes amb un fons d'armari de recursos defensius més gran que el que va oferir en els dos primers partits de la sèrie. La seva idea és alternar les diferents propostes per apoderar-se del ritme de joc. Ahir va fer proves a Manresa, especialment durant un segon quart en què l'Assignia Manresa tan sols va poder anotar deu punts.

El Panathinaikòs, per la seva banda, vol repetir l'estil agressiu de defensa que va ensenyar en els últims minuts de la sèrie al Palau Blaugrana. Per poder fer-ho, Zeljko Obradovic necessitarà comptar amb la permissivitat arbitral. Una de les claus del tercer partit, que es juga demà a Atenes, serà on situen els àrbitres el llindar de la falta personal.

Xavi Pascual s'ha mostrat molt crític amb l'arbitratge del segon partit, especialment en l'última jugada del tercer quart, en la qual el tècnic reclama "almenys quatre o cinc faltes". L'entrenador de l'equip blaugrana creu que accions com aquesta són claus, ja que marquen el nivell de la defensa.

El número de faltes personals amb les quals serà penalitzat el Panathinaikòs de Zeljko Obradovic, equip que a l'OAKA d'Atenes té una mitjana de 20,6 infraccions per partit, marcarà bona part dels dos partits que s'han de jugar a la pista grega aquesta setmana.

stats