Esports 20/04/2014

El Palma Air Europa dilapida el seu avantatge

L’Araberri s’endú el primer partit i recupera el factor pista

Miquel Ramis

El Palma Air Europa va deixar escapar l’avantatge que tenia davant l’Araberri en el primer envit dels quarts de final del play-off d’ascens a la Lliga LEB Or que es va disputar ahir a Son Moix. L’avantatge que tenia en el marcador en el primer partit i l’avantatge que havia aconseguit en la lliga regular, perquè el conjunt basc va recuperar el factor pista i podria sentenciar l’eliminatòria dissabte que ve a Vitòria, on disputarà el segon partit de la sèrie.

Els d’Ángel Cepeda arribaren a tenir una renda de 14 punts, la màxima de tot el matx en l’inici del tercer quart gràcies a un triple d’Iván Matemalas (53-39), però quan semblava que els palmesans tenien el partit sota control va arribar la desfeta. I és que fins aleshores els locals havien controlat el joc, Pantin (que va acabar amb 17 punts i cinc rebots) mantenia a retxa la zona i l’encert de Toni Vicens (màxim anotador dels locals amb 19 punts) i Pampín permetia al Palma no veure setge en el marcador.

Un tercer quart nefast

El Palma Air Europa es va confiar, va afluxiar en defensa i els bascos, liderats per Story i Buesa (màxim anotador del partit amb 21 punts), infligiren un parcial d’11-0 que va tornar a anivellar el marcador i va acabar de descentrar els homes de Cepeda. El conjunt de Iurgi Caminos va saber eixugar el forat que havia aconseguit obrir el Palma gràcies al seu encert des del perímetre. Anotaren 12 dels 20 triples que provaren, uns registres que li permeteren afrontar el darrer quart amb el marcador igualat.

Son Moix era conscient que l’equip ravessava els seus pitjors moments, que havia defallit en el tercer quart però que havia de reaccionar en el darrer. El caràcter i l’entrega de Toni Vicens va permetre al Palma tornar a obrir un mínim forat en el marcador, però ahir era el dia de Martín Buesa. Els bascos es sustentaren en ell per no deixar escapar el Palma. Els nervis anaven en augment i una falta tècnica a Matemalas va acabar d’encendre Son Moix. L’actuació dels dos àrbitres va ser molt discutida per Cepeda i el públic. Portález anotà els dos tirs lliures, però l’Araberri no pogué anotar en la possessió posterior (70-72). Pantin mantenia el tipus pels seus, però Buesa tenia el canell calent i encertava tot el que tirava.

Quan s’havia entrat en els dos darrers minuts, Matemalas va anotar un gran triple que situà el 78-80. Semblava que la remuntada era factible, però un Story animat -que enervà bona part del públic- va conservar l’avantatge tot i l’obstinació de Vicens per mantenir els seus amb vida. El Palma s’ho jugarà tot a Vitòria dissabte que ve.