HOMENATGE A DAVID BARRUFET
Esports 27/02/2011

El Palau veurà penjada la samarreta de l'home dels 71 títols

Avui, després del partit de Champions League contra el Chambéry Savoie, el Palau Blaugrana i el Barça retran homenatge a David Barrufet, jugador del club des del 1987 fins al 2010. En total, 23 anys d'alegries.

David Jover
2 min
David Barrufet aixecant l'última Copa del Rei que va guanyar com a capità del Barça Borges al març a Antequera contra l'Ademar.

Barcelona.Dir adéu esportivament als mites és difícil encara que el mateix homenatjat digui que ell no és un mite, que un qualificatiu així només se'l mereix el millor jugador de bàsquet de tots els temps, Michael Jordan. Ell és considera una persona normal, del barri d'Horta, i que ha tingut la sort de disputar la seva carrera esportiva amb el club de la seva vida, el Barça.

Avui, pels volts de les set del vespre, el públic que durant 23 anys ha aplaudit les seves aturades, ha cridat els penals aturats i ha plorat quan aixecava les copes guanyades li oferirà un homenatge més que merescut. David Barrufet, que actualment treballa al departament jurídic del club, veurà com la seva samarreta descansa al sostre del Palau Blaugrana al costat de la d'altres jugadors que han deixat una empremta al món de l'handbol i el bàsquet.

El 16 de Barrufet se situarà al costat de l'elàstica de Joan Sagalés, Iñaki Urdangarín, Oriol Grau, Enric Masip i Xavi O'Callaghan. Per tant, els membres del Dream Team de l'handbol veuen que el jugador més longeu ha dit adéu i que ja no queda ningú més d'aquell equip que va aconseguir cinc copes d'Europa de manera consecutiva als noranta.

A més de jugadors d'handbol, Barrufet també tindrà quatre companys més de la secció de bàsquet. Roberto Dueñas, Nacho Solozábal, Andrés Jiménez i Juan Antonio San Epifanio, Epi .

71 títols ben repartits

El palmarès de David Barrufet és envejable i és pràcticament impossible que algú pugui igualar els seus registres totals, i menys amb el mateix equip: 7 Copes d'Europa, 11 Lligues, 10 Copes del Rei, 6 Copes Asobal, 13 Supercopes d'Espanya, 2 Recopes, 1 Copa EHF, 5 Supercopes d'Europa, 6 Lligues Catalanes i 10 Lligues del Pirineu avalen una trajectòria compresa entre el 1987 i el 2010. La majoria d'anys, disputats amb Valero Rivera a la banqueta.

Primer, el Chambéry

Abans de la festa el Barça Borges té feina a fer. S'enfronta al Chambéry Savoie francès, que a la primera volta va vèncer els blaugranes per un gol (27-26) i ara els de Xavi Pascual necessiten el triomf per assegurar el tercer lloc de la taula.

stats