BÀSQUET - EUROLLIGA
Esports 23/11/2012

El Palau declara amor etern a Joan Carles Navarro

àlex Gozalbo
2 min
El capità del Barça Regal, Joan Carles Navarro, intenta anotar davant de Simas Buterlevicius, del Lietuvos Rytas.

BARCELONANo li agrada el protagonisme i pateix davant dels micròfons, però Joan Carles Navarro s'ha convertit en el gran heroi de la història moderna del Barça Regal. El capità va rebre ahir un homenatge al Palau Blaugrana, el primer dels molts que li esperen fins que anunciï la seva retirada. L'excusa van ser els 15 anys del seu debut amb el primer equip, una efemèride que es compleix avui, i l'escenari va ser un còmode partit de l'Eurolliga contra el Lietuvos Rytas que va acabar amb la setena victòria consecutiva d'un conjunt blaugrana que segueix invicte a Europa.

L'homenatge a Joan Carles Navarro, benintencionat però massa auster i amb menys públic del que el capità es mereixia, va deixar pas al partit. L'escorta en va tenir prou amb dos minuts per fer un triple, i amb una mica més per deixar en evidència el seu defensor amb una finta i aconseguir una cistella de murri. Talent i imaginació, dues constants que l'han acompanyat durant tota la seva carrera com a jugador. Ahir va sumar 24 punts contra un Lietuvos Rytas més competitiu del que s'esperava.

Sense jugadors interiors solvents, l'equip lituà va patir per contenir els pivots del Barça Regal. Xavi Pascual va saber-ho llegir i va carregar el joc sobre Ante Tomic, que als vuit minuts ja sumava nou punts. Pedrag Samardziski mai va saber com, ni on, ni quan aturar-lo.

El Barça Regal amb només sis minuts va ser capaç d'aconseguir una renda de 10 punts i doblar els punts del rival al marcador (20-10). El Lietuvos Rytas va retallar distàncies en diferents fases del partit, però la reacció sempre va tenir més a veure amb la relaxació blaugrana que amb els seus mèrits. Sis minuts nafastos de Sarunas Jasikevicius, per exemple, van servir-li per apuntar-se un parcial d'1-9. L'aparició de Víctor Sada, que sempre millora el nivell defensiu, i el posterior retorn dels cinc titulars a la pista (Huertas, Navarro, Mickeal, Lorbek i Tomic) no van servir per reconduir la situació i el partit va arribar al descans amb un perillós 42-45. Res greu, però el Barça Regal va passar d'anotar 27 punts en el primer quart a rebre'n 27 en el segon.

L'equip blaugrana no va recuperar l'avantatge en el marcador fins al minut 27 de partit, quan va entendre que sense una bona defensa no guanyaria i que una derrota contra el cuer no convenia gaire. El drama és que costa el doble fer la feina a la segona meitat que a la primera perquè el rival ja s'ha crescut i no abaixa els braços tan fàcilment.

El Lietuvos Rytas va arribar als 62 punts al minut 32, vuit minuts abans que la mitjana de rivals que competeixen a l'Eurolliga amb el Barça Regal. Sense Joe Ingles, que ahir va ser el jugador descartat per Xavi Pascual, Joan Carles Navarro i Pete Mickeal van jugar més minuts que de costum.

Darius Maskoliunas va intentar utilitzar la criptonita favorita dels entrenadors que visiten el Palau Blaugrana, una defensa en zona, però aquesta vegada el Barça Regal va saber veure la trampa i no es va deixar enredar en un partit que va acabar guanyant amb molta comoditat i que es va convertir en el primer dels molts homenatges que encara li esperen a Joan Carles Navarro, que es va acomiadar dels aficionats amb set punts consecutius.

stats