LLIGA ENDESA
Esports 23/10/2011

El Palau Blaugrana pateix la crisi dels 40

àlex Gozalbo
2 min
1. El Barça va retirar la samarreta d'Epi el dia de Sant Esteve de l'any 1995. 2. Nacho Solozábal va haver d'esperar molts anys per rebre el seu homenatge. 3. A Roberto Dueñas fa quatre anys que li van retirar la samarreta.

BarcelonaDe tots els rivals que han passat pel Palau Blaugrana, pocs han estat tan respectats com Nikos Gallis. L'escorta grec de l'Aris de Salònica agafava la pilota i els aficionats començaven a tremolar de por. En un dels partits més recordats, jugat l'any 1990, el marcador es va espatllar i els 3.200 seguidors van haver de seguir el resultat a través d'una pissarra de guix. Com aquesta anècdota, el Palau Blaugrana, que avui fa 40 anys que va ser inaugurat, en té mil i una.

Són deu els jugadors, sis d'handbol i quatre de bàsquet, que tenen la samarreta retirada al Palau Blaugrana. Un d'ells, Nacho Solozábal, endreça els seus pensaments: "Tinc records de tota mena, però em quedo amb l'orgull d'haver jugat en una pista que per a nosaltres és com casa nostra. Tota la meva vida esportiva ha estat vinculada al Palau Blaugrana. És un pavelló que ens estimem molt, que és més íntim que la resta. Tots els equips que juguen allà s'hi senten molt còmodes".

Escollir un moment no és senzill. "El dia que em van retirar la samarreta va ser molt important per a mi, però al final te'n recordes de tota la trajectòria. Dels partits bons i dels dolents. De tots n'aprens i tots t'acaben condicionant el record", explica Solozábal a l'ARA.

Les exigències de l'Eurolliga, que obliga a jugar els seus partits en pavellons de 10.000 espectadors, obligaran el Barça a construir un nou recinte. El club, que busca recursos econòmics i estudia la manera de fer que la seva construcció no sigui un negoci ruïnós, com ara posar-li un nom comercial, pretén tenir-lo preparat per a l'inici de la temporada 2015/16.

"El canvi no és opcional sinó obligatori perquè així ho marca l'Eurolliga. Les coses tenen les seves etapes i tampoc cal donar-hi més voltes. Fins que arribi el nou pavelló, la gent el que ha de fer és anar al Palau i gaudir de l'esport", demana Nacho Solozábal.

Mancances claus

Les quatre seccions professionals del Barça juguen actualment al Palau Blaugrana, una instal·lació a la qual els aficionats tenen molta estima, però que té mancances importants. Algunes tenen a veure amb la visió de la pista, limitada des de diverses localitats de la graderia. D'altres, amb l'espai, com les dimensions de la sala de premsa o la grandària dels despatxos dels entrenadors.

"Ja estem treballant amb la viabilitat del nou Palau Blaugrana. La inversió no baixarà dels 75 milions euros i trigarem entre dos anys i mig i tres a poder-lo estrenar", assegura Jordi Moix, el directiu de l'àrea econòmica i estratègica del Barça responsable de patrimoni.

Grimau torna a casa

Per celebrar l'efemèride, el Barça Regal juga aquesta tarda (18 hores, Teledeporte) contra el Bizkaia Bilbao Basket, l'equip de Roger Grimau. Xavi Pascual té la baixa de CJ Wallace, que va viatjar als Estats Units per un problema familiar. El tècnic, en canvi, podrà comptar per primera vegada a la Lliga Endesa amb Kosta Perovic, a qui el club va inscriure divendres.

El Fiatc Mutua Joventut, que ahir va confirmar el fitxatge d'Eulis Báez per a dues temporades, rebrà aquest migdia (12.30 hores) el Fuenlabrada, mentre que l'Assignia Manresa jugarà a la mateixa hora (Esport3) contra el Gran Canària 2014.

stats