BÀSQUET: EUROLLIGA Reportatge
Esports 17/02/2011

Palalottomatica i Djedovic mesuren la concentració culer

àlex Gozalbo
2 min
El germà de Nihad Djedovic, Nedim, va jugar la Minicopa amb el Regal Barça, que va acabar segon del torneig.

Palalottomatica és un pavelló d'aquells que engrandeixen les victòries dels rivals. El recinte, que ha estat reformat diverses vegades, té més de mig segle d'història i, tot i que actualment l'afluència d'espectadors és menor, la pista conserva tot el seu misticisme. No és senzill guanyar a Roma, on el Regal Barça (20.45 hores, Esport3) juga aquest vespre la quarta jornada del Top 16 de l'Eurolliga.

"L'equip que perdi a Roma ho pagarà car", diu Xavi Pascual, que ahir es va deixar Pete Mickeal a Barcelona per un problema víric a les vies respiratòries. "No podem pensar que ja començarem a esforçar-nos al minut 15, sinó que hem de treballar fort des del primer minut", adverteix l'entrenador, que no vol veure l'equip relaxat després del títol de la Copa del Rei.

El Regal Barça pot certificar aquest vespre la seva classificació per als quarts de final de l'Eurolliga. Necessita combinar una victòria seva a Roma amb un triomf del Maccabi Electra a la pista de l'Union Olimpija. Si això passa, el conjunt català i l'israelià competirien la setmana que ve pel primer lloc a Tel Aviv.

Set diferències entre germans

Nihad Djedovic és un dels millors jugadors de la generació dels 90. El Regal Barça va cedir-lo per dues temporades a la Lottomatica de Roma, tot i que aquest estiu té opció de recuperar-lo. "Com a club, penso que hem encertat cedint-lo a un conjunt com aquest", diu Xavi Pascual, que està content amb els 27,1 minuts que juga a l'Eurolliga.

El germà de Nihad Djedovic es diu Nedim i ahir tot just va fer 14 anys. De divendres a diumenge, l'aler va jugar la Minicopa amb el Regal Barça, que va acabar en segona posició després de perdre la final contra el DKV Joventut.

Set anys separen aquests germans, que tenen moltes coses en comú. Tots dos comparteixen talent i tots dos són nascuts a principis d'any, fet que els permet dominar físicament els seus companys de generació. Aquest avantatge, que es va perdent amb el temps, és evident en les etapes prèvies a l'elit. El joc dels Djedovic, Nihad i Nedim, això sí, té com a mínim set diferències.

1. Nihad Djedovic juga d'escorta mentre que Nedim actua d'aler i, fins i tot, d'aler-pivot.

2. El germà gran fa 1,96 d'alçada; el petit, 1,94. La projecció sembla evident i Nedim acabarà sent un jugador més alt.

3. Tot i que els percentatges són alarmantment baixos (15,6%), Nihad Djedovic intenta 2,4 triples per partit. El seu germà gairebé ignora els llançaments de tres punts.

4. Nedim Djedovic aprofita la seva alçada i la seva bona col·locació per agafar molts rebots, tant ofensius com defensius. Nihad, en canvi, s'ha de conformar amb 3 rebots de mitjana, gairebé tots aconseguits gràcies a la seva capacitat de salt.

5. L'efectivitat de Nedim Djedovic en els tirs de dos és molt gran, ja que la majoria són a prop de cistella. El seu germà no té números dolents (48,1%), però arrisca des de posicions més difícils.

6. La pressió defensiva en la categoria infantil no es tan exigent com a l'elit, i Nedim Djedovic se sent més capacitat per conduir la pilota i finalitzar penetracions amb la mà esquerra.

7. Nihad Djedovic juga amb el dorsal 14, mentre que Nedim va competir a la Minicopa amb el número 16.

stats