VALLPARADÍS
Esports 07/01/2013

Pagar la canya o aprendre a pescar

àlex Gozalbo
2 min
El Fiatc Joventut, campió.

El bàsquet arribarà d'aquí poc temps a una situació límit. El pronòstic el va fer Josep Vives al fòrum sobre el present i el futur d'aquest esport que dijous es va celebrar a la Federació Catalana. El president executiu del Bàsquet Manresa, club que acaba de perdre el cognom comercial, proposa una competició tancada. Tothom comparteix el diagnòstic, però no hi ha consens sobre el remei.

Jordi Villcampa, president del Fiatc Joventut, aposta pel planter com a única alternativa possible, però demana protecció per als clubs que dediquen esforços a formar jugadors joves. La Penya es va endur ahir el prestigiós Campionat Internacional Júnior Ciutat de l'Hospitalet. L'equip de Paco Redondo va superar el Barça Regal a les semifinals (58-66) i el Reial Madrid (77-67) a la final, i va protagonitzar així una gesta que seria impossible de veure a la competició absoluta.

La Federació Catalana no és aliena a la crisi econòmica, però treballa fort per proposar alternatives i evitar que les retallades afectin els clubs. Joan Fa, que n'és el president, reclama la necessitat immediata d'establir a Catalunya una llei de mecenatge que respongui a les possibilitats de suport als clubs, així com una intervenció de més compromís i ajuda de les institucions públiques. Ahir va tenir el premi de veure com les dues seleccions cadets brillaven als Campionats d'Espanya. El combinat masculí de Joan Albert Cuadrat es va proclamar campió, mentre que el femení d'Ivan Torinos va aconseguir el subcampionat.

El més dramàtic és que les conseqüències més devastadores de la crisi no seran visibles fins d'aquí uns anys. El perill és que els clubs prioritzin esforços i dediquin més temps a buscar els recursos econòmics necessaris per sobreviure que al vessant esportiu, és a dir, es dediquin a buscar els diners per pagar la canya més que a aprendre a pescar.

stats