Publicitat
Publicitat

FUTBOL INTERNACIONAL

Els clubs francesos pagaran un impost del 75% sobre els grans salaris

El PSG hauria de pagar 20 milions d'euros cada any després de la validació d'aquesta promesa electoral d'Hollande

Els clubs francesos de futbol hauran de pagar un 75 per cent d'impost sobre els salaris que superin el milió d'euros, després que el Consell Constitucional validés aquesta promesa electoral del president de França, el socialista François Hollande.

Aquest nou impost, del qual van intentar quedar exclosos els clubs de futbol professional, formarà part dels pressupostos generals francesos per al 2014.

Implica que les empreses que paguin salaris superiors a un milió d'euros, amb el límit del 5 per cent de la facturació de les companyies, hauran de pagar un 75 % en concepte d'impostos a partir del 2015.

Segons la Lliga de Futbol Professional de França (LFP), la mesura tindrà un cost anual de 44 milions d'euros per als clubs professionals.

Només el París Saint-Germain, on juguen estrelles com Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani o Thiago Silva, hauria de pagar uns 20 milions d'euros.

Abans que els diputats aprovessin el text, els clubs van arribar a amenaçar amb convocar una vaga com a protesta, que hagués estat la primera des de 1972, encara que finalment van desistir.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF