FUTBOL - LLIGA DE CAMPIONS
Esports 07/11/2012

Özil, de falta, salva un punt a l'últim minut contra el Dortmund

Martí Molina

Quan el Bernabéu temia per la segona derrota consecutiva a la Champions, un xut de falta d'Özil va sorprendre el porter Weldenfeller i va salvar un punt per al Reial Madrid contra el Dortmund (2-2). El conjunt blanc va perdonar -i molt- al segon temps, però va acabar donant per bo el resultat. I és que a l'altre partit del Grup D el City i l'Ajax també van empatar (a 2), i els de Mourinho ho tenen tot de cara per classificar-se per als vuitens, almenys com a segons.

El plantejament del Borussia Dortmund va sorprendre el Madrid a la primera meitat. Els de Mourinho tenien més possessió de la pilota, però eren inofensius en les jugades d'atac. Sobretot quan intentaven arribar a la porteria amb passades interiors per a Higuaín i Ronaldo. Unes jugades que els centrals tapaven sense gaires problemes.

De fet, el Madrid només va poder crear una ocasió clara de gol, però va acabar amb la pilota al fons de la porteria. Ramos va centrar i Pepe, que venia de la segona línia, va rematar amb força per situar l'empat momentani al marcador.

En canvi, l'aposta d'atac del Dortmund era ben diferent. Els alemanys també van jugar a la contra, però de seguida que tenien la pilota tots els migcampistes avançaven cap a porteria. Així, l'equip tenia més d'una opció de passada als metres finals. I primer Reus -per obrir el marcador- i després Götze -al límit del descans- van poder superar Casillas.

Al descans José Mourinho va fer un doble canvi. Un d'obligat (Callejón va entrar per Higuaín, que tenia problemes musculars) i l'altre per reforçar el mig del camp a base de múscul (Essien per Modric). Els blancs van capgirar la dinàmica i van passar a dominar el partit i la pilota, i fins i tot van marcar un gol que l'àrbitre va anul·lar per fora de joc de Callejón.

Després de la fogonada inicial el Dortmund va poder posar un xic de pausa, però tot i així el domini era local. Callejón, Cristiano Ronaldo i Di María van errar des de l'àrea petita. Però, en canvi, va marcar Özil. Quan tothom esperava el xut de falta de Ronaldo, el jugador alemany va sorprendre amb un xut que va tocar el primer pal abans de colar-se a la porteria defensada per Weldenfeller.

Ja no hi va haver temps per a res més. El Bernabéu respirava tranquil per haver salvat un punt mentre que el Dormund es lamentava per haver cedit un gol a l'últim minut.