LLIGA ENDESA
Esports 28/01/2013

Oxigen per al Barça Regal

Alex Gozalbo
2 min
Joan Carles Navarro, escorta del Barça Regal, tan sols va poder jugar 5 minuts i 20 segons contra l'Uxue Bilbao Basket abans de lesionar-se.

BARCELONAEl Barça Regal va remuntar 12 punts contra l'Uxue Bilbao Basket i va guanyar un partit que Sarunas Jasikevicius, que no ha fallat cap dels 35 tirs lliures que ha intentat aquesta temporada, va saber resoldre a la pròrroga (87-85). Joan Carles Navarro, amb problemes als isquiotibials, i Víctor Sada, amb lumbàlgia, tan sols van poder jugar uns minuts en el primer període d'un partit que va reunir 4.956 espectadors al Palau Blaugrana.

El triomf va servir per enfortir l'autoestima d'un vestidor necessitat de bones notícies. "Aquesta victòria ha de reforçar la nostra confiança. L'equip ha tingut caràcter per esperar el seu moment", assegura Xavi Pascual, que ahir va saber reconduir la situació per solucionar l'apatia amb què l'equip blaugrana va començar les dues parts. A la primera va encaixar un parcial de 0-12 en 5 minuts. A la segona, després del descans, va rebre sis punts de manera consecutiva.

La mala notícia és que el Barça Regal perdrà durant uns dies Joan Carles Navarro, que avui serà sotmès a proves per diagnosticar l'abast de la lesió. "En aquest moment és dubte per a la Copa del Rei, però haurem d'esperar per saber l'abast exacte de la lesió. Tot fa pensar que el perdrem uns dies, ja que segurament té un petit trencament als isquiotibials", diu el tècnic.

Un anotador i un interior

El Barça intentarà tancar avui el traspàs de Brad Oleson, un anotador que ha de cobrir amb garanties les absències de Joan Carles Navarro. El club blaugrana té molt avançades les negociacions amb el Caja Laboral, que exigeix una xifra pròxima al milió d'euros per formalitzar l'operació. Com que aquesta temporada el jugador no pot participar a l'Eurolliga amb un altre club, la intenció de Joan Carles Raventós (director de les seccions) i Joan Creus (secretari tècnic) és no desprendre's de Joe Ingles. La data límit per inscriure jugadors és aquest dijous. "Fixatges? Durant tot l'any ho anem valorant, però jo no parlo públicament d'això", reitera Xavi Pascual.

A més, el Barça Regal segueix buscant un pivot per reforçar el joc interior. Aquesta segona incorporació no està tan madura com l'altra i, de moment, les opcions estudiades no acaben de convèncer el club. "Trobar jugadors del perfil que el Barça necessita no sempre és fàcil", recorda Joan Bladé, directiu responsable de la secció de bàsquet blaugrana.

stats