24/05/2012

Óscar de Marcos: "Si et distreus un segon, et maten"

3 min
Óscar de Marcos en un dels últims entrenaments aquesta setmana amb l'Athletic a les instal·lacions de Lezama.

La vida d'Óscar de Marcos (Laguardia, Àlaba, 1983), migcampista ofensiu de l'Athletic Club, va canviar amb l'arribada de Marcelo Bielsa a l'equip. Suplent amb Joaquín Caparrós, aquest noi format a l'Alabès va passar de veure's fora de l'Athletic a ser titular indiscutible. Ara fins i tot el Manchester United s'ha interessat pels seus serveis després que fes una exhibició de futbol en els duels d'Europa League contra els red devils .

L'Athletic juga la segona final de la temporada després del cop que va significar perdre l'Europa League a Bucarest. Com ho porteu?

Millor. Aquella final va ser un cop molt dur. Es va treballar molt per arribar a la final, i no sempre tens l'oportunitat de guanyar una competició europea. L'afició estava molt il·lusionada i volíem regalar aquest premi a la gent de San Mamés, que no ens ha fallat mai. Va ser un cop dur, però ara ja ho hem superat, és la nostra feina com a futbolistes professionals. Amb el tècnic s'ha repassat bé tota la final, per veure les errades i seguir millorant.

La de demà serà una final estranya, després de molts dies sense competir. I amb dos equips que han rebut cops durs les últimes setmanes.

La millor manera d'oblidar les decepcions és guanyar aquesta Copa, ho sabem nosaltres i ho sap el Barça. Ha sigut una temporada molt dura per als dos equips, amb molts partits. Aquests dies ens han anat bé per recuperar-nos una mica, i com que serà l'últim partit el cansament no afectarà. De fet, crec que aquests dies ens han anat bé als dos equips, així la final serà millor. Hi arribem amb les cames més descansades.

El Barça és el favorit?

Sí, parlem del millor equip del món. Aquest any potser no han guanyat tants títols, però tots recordem els partits amb el Chelsea, en què es van merèixer més. El Barça sempre és favorit, ho tenim clar. Si et distreus un moment, et maten, però també tenim clar que si estem encertats podem guanyar tots els partits. Tots.

Aquest serà l'últim partit de Guardiola amb el Barça, quina opinió té del tècnic de Santpedor?

Fantàstica. He gaudit com un nen mirant els seus partits, però he patit de valent com a rival. És una llàstima que marxi, però és un entrenador especial i ha optat per descansar, una cosa molt respectable. Ens toca intentar evitar que marxi amb un altre títol, però passi el que passi s'ha guanyat el respecte de tothom. Per la manera de parlar dels rivals, de viure el futbol...

I serà l'últim partit de Bielsa?

Qui ho sap! Tant de bo segueixi, però el Marcelo és un altre tècnic especial i ja ens dirà què té pensat quan vulgui. Jo vull que segueixi.

L'últim títol de l'Athletic és una Copa guanyada el 1984, quan vostè tenia tot just mesos de vida...

Ho sabem. Tota una generació de l'Athletic no ha vist cap títol i volem guanyar per ells. Sabem que sempre és millor no pensar en una final guanyada abans de jugar-la, però no pots evitar imaginar què seria poder pujar a la gavarra [la barcassa que porta els jugadors de l'Athletic per la ria quan guanya un títol]. No la traiem des del 1984. Intentem ser prudents, però també hi ha moments en què t'il·lusiones imaginant que maco estaria Bilbao si hi portéssim una Copa. La ciutat i l'afició s'ho mereixen.

En confiança... ¿Bielsa no deixa els jugadors massa cansats?

Ens fa treballar molt i aquest estiu estarem baldats, però mai havíem corregut tant i lluitant tant. Si ets un club com l'Athletic, per arribar a una final et toca treballar molt i acabar cansat. Ja ens agrada així.

stats