Organitzar els quarts de final de la Copa Davis té un cost d'un milió d'euros

La Federació Balear de Tennis treballa "contra rellotge" perquè Mallorca sigui la seu de l'eliminatòria que enfrontarà els equips d'Espanya i Alemanya el mes d'abril. Demà prendran una decisió sobre si és factible que es pugui disputar a Alcúdia

El president de la Federació Balear de Tennis, Antoni Ferragut, afirma que l'organisme que dirigeix treballa "contra rellotge" perquè Mallorca sigui la seu de l'eliminatòria dels quarts de final de la Copa Davis que enfrontarà els equips d'Espanya i Alemanya el mes d'abril.

"En aquests moments la nostra primera opció continua sent el Port d' Alcúdia  i estam cercant suport econòmic d'entitats privades; també és possible que s'hi sumi el municipi de  Calviá , però és una mica més complicat perquè el govern municipal no ha pogut aprovar els pressupostos i aquest és un problema afegit", ha explicat Ferragut. 

El president de la Federació Balear de Tennis va assenyalar que demà prendran una decisió sobre si és factible que l'eliminatòria de quarts de final de la Copa Davis davant Alemanya es jugui a l'illa.

"La data límit per presentar un projecte davant la junta directiva de la Federació Espanyola de Tennis és el 16 de febrer (divendres), i aquest expedient ha d'incloure els requisits exigits. Tot això tenint en compte que tindrem una gran competència entre altres ciutats (València i Granada) que també volen ser-ne la seu", ha precisat Ferragut.

El directiu, així mateix, explica que la candidatura de Mallorca "treballa amb inversors privats alemanys" perquè se sumin al projecte de les Balears.

"A Mallorca, hi viuen uns 20.000 ciutadans alemanys que estarien encantats de veure el seu equip de tennis a l'illa (la principal figura germànica és Alexander  Zverev , quart jugador del món) en una eliminatòria de la Copa Davis", ha assenyalat Ferragut.

Organitzar els quarts de final de la Copa Davis té un cost d'un milió d'euros, aproximadament, quantitat que engloba el cànon (480.000 euros) exigit per la Federació Espanyola de Tennis i les despeses d'organització, que inclou la construcció de graderies desmuntables per a 12.000 espectadors, pista central, d'entrenaments –totes de terra batuda– i un centre logístic.

Ara com ara, el Port d' Alcúdia  disposar del suport econòmic del Govern balear i el Consell de Mallorca, que hi aportarien uns 600.000 euros, i també de l'Associació Hotelera de la zona, que ha ofert 50.000 euros. 

El batle d' Alcudia , Antoni Mir, ha declarat per la seva banda que l'Ajuntament que presideix hi invertirà uns 100.000 euros i està "cercant inversors privats" des del cap de setmana passat.

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF