Publicitat
Publicitat

NATACIÓ SINCRONITZADA

Ona Carbonell: "Ha estat un Mundial difícil per a tots"

La nedadora catalana fa un balanç positiu del Mundial de Kazan, on s'ha penjat dues medalles, una de plata i una de bronze

Ona Carbonell, doble medallista als Mundials de natació de Kazan (Rússia), ha afirmat aquest dilluns en un acte celebrat al Consell Superior d'Esports amb joves de la natació sincronitzada que la cita mundialista ha estat " difícil per a tots" i que d'aquesta competició n'ha "après molt".

Carbonell, plata en solo tècnic i bronze en solo lliure a Kazan, ha estat rebuda per l'equip infantil espanyol de natació sincronitzada i ha reconegut que abans d'anar a terres russes sabien que Espanya estaria "entre el tercer i el cinquè lloc".

La nedadora catalana ha fet un  balanç positiu sobre els resultats obtinguts per l'equip espanyol i ha dit que s'ha produït "una gran millora en els solos" i que "la imatge en general ha estat molt bona" en els Mundials.

"Tenim grans rivals, però la imatge era molt important de cara als Jocs", ha afegit Ona Carbonell, que s'ha mostrat segura que els resultats de Rússia han servit al combinat espanyol com a "aprenentatge" i "per agafar forces de cara" a la cita olímpica de l'any vinent a Rio de Janeiro.

En l'acte ha estat estar present Ana Montero, directora tècnica de l'equip de natació sincronitzada de la Federació Espanyola de Natació (RFEN), que ha reconegut que tenen "dificultats per trobar la parella de l'Ona" per la seva gran qualitat, un tema sobre el qual prendran "la decisió al setembre".

" Sortim reforçades de Kazan. Ens emportem moltes coses que hem d'analitzar, repassar i estudiar", ha dit Montero, que ha destacat l'ascens dels "països asiàtics" en la sincronitzada i ha dit que, de cara a Rio, des de l'equip espanyol, encara "es pot fer molta feina".

Ona Carbonell ha assenyalat que l'estrena en els Mundials de Kazan de la modalitat del duo mixt, on van competir Gemma Mengual i Pau Ribes per Espanya, és una cosa " positiva per a la natació sincronitzada".

Històries de superació esportiva