Futbol Femení
Esports 17/05/2012

L'Olympique de Lió derrota el Frankfurt i es proclama campió de la Champions femenina (2-0)

Les franceses, amb un partit molt sobri que han encarrilat amb un gol de Le Sommer de penal al minut 14, revaliden el títol de campiones d'Europa. Abily, amb una hàbil volea al minut 28, ha completat la victòria davant un Frankfurt massa poruc

Les jugadores del Lió aixequen la copa de campiones d'Europa

BarcelonaEren les favorites i no han fallat. Les noies de l'Olympique de Lió han revalidat el títol de campiones d'Europa després de vèncer 2-0 en la final de Munic al 1.FFC Frankfurt. Les franceses han començat un pèl nervioses i imprecises, però s'han calmat a partir de l'1-0, que ha aconseguit Le Sommer de penal. Poc després i quan ja començaven a dominar, Abily ha marcat el 2-0 que ha desanimat el conjunt alemany, que mai ha cregut que podia remuntar un marcador tan desfavorable.

Les alineacions ja insinuaven quin era l'estat de confiança dels dos equips, quina la intenció. El Lió ha sortit amb tota l'artilleria ofensiva. El Frankfurt, en canvi i afectat per les baixes de Bajramaj i Kim Kulig, ha volgut reforçar-se defensivament i ha renunciat a una referència a dalt per carregar el mig del camp. Kumagai ha pivotat per davant de les centrals i Maroszan ha sigut l'única jugadora en punta. Garefrekes, per la dreta, ha intentat empènyer l'equip endavant, però li han faltat sòcies per poder-ho fer.

L'aposta ha deixat un Frankfurt poc profund, que no trobava la manera de donar forma a la seva teòrica superioritat amb la pilota en els primers compassos de partit. El Lió, ben ordenat sempre en defensa, ha trobat camins ràpids per atacar, aprofitant la visió de joc d'una Shirley Cruz omnipresent i dels excel·lents moviments a l'espai d'una Lotta Schelin que ha tornat boja la defensa alemanya. La sueca, a més, ha tingut el suport de dues bandes molt actives, sobretot amb l'entrada de Dickenmann a la segona part, i les arribades des de segona línia de Camile Abily, poderosa al mig del camp.

Sense haver-s'ho merescut, el Lió s'ha trobat amb un penal que ha comès Behringer sobre Cruz després d'una pèrdua de pilota de l'alemanya dins l'àrea. Le Sommer ha marcat l'1-0 i ha encarrilat la final. El Frankfurt s'ha desanimat, ha perdut l'empenta que tenia al principi, conscient que difícilment podria marcar dos gols al Lió. Amb el marcador a favor, les franceses s'han espolsat la pressió de sobre i han començat a fer el seu joc. Atacant per tot arreu, han desmuntat l'engranatge defensiu d'un Frankfurt tou darrere. Després d'una passada llarga sobre Schelin que ha refusat amb el cap fora de l'àrea la portera Schumann, Abily s'ha inventat una volea per marcar el 2-0 des de 30 metres. Era el minut 28 i la final estava vista per a sentència. Behringer, a les acaballes del primer temps, ha tingut el 2-1 a les seves botes, però l'alemanya no ha aprofitat la brillant assistència de Garefrekes i ha fallat davant Bouhaddi.

El partit ha continuat sobre el mateix guió a la represa, amb el Frankfurt intentant avançar metres i dur la iniciativa, però sense idees en atac. Maroszan ha viscut sempre massa sola i quan li han trobat companya amb l'entrada de Crnogorcevic al minut 65, ja era massa tard. El Lió, sense prémer gaire l'accelerador, ha fregat el tercer gol en la segona meitat però Dickenmann, Abily i Schelin han fallat en els metres finals.

Amb aquesta victòria, l'Olympique revalida el títol de campió continental i consolida la seva hegemonia a Europa, fruit d'un projecte milionari iniciat pel pioner Paul Piemontese i animat pels diners del president del Lió, Jean-Marie Aulas.