Esports 28/08/2013

Oltra té maldecaps per resoldre en tots els fronts

El tècnic del Mallorca necessita demostrar diumenge davant l'Sporting que té solucions al terreny de joc

Lluís Planas
3 min

PalmaSi bé la crisi del Mallorca afecta la institució per tots els costats, només amb victòries al terreny de joc, com sempre passa en el futbol, s'aconseguirà començar a redreçar el club. L'entrenador, José Luis Oltra, és aquí el màxim responsable i diumenge, al camp de l'Sporting de Gijón, necessita demostrar que té solucions als greus problemes mostrats per l'equip en les dues primeres jornades. Encara que no sigui el responsable de tots, sí que ha de ser qui els resolgui. La tasca no és fàcil, perquè el tècnic valencià té maldecaps en tots els fronts.

El conjunt ha demostrat que és insegur, fràgil, sense personalitat, inadaptat a Segona Divisió i, el que és pitjor, mancat de motivació i bloquejat davant l'adversitat. De fet, i d'aquí la preocupació de l'afició, Oltra no es troba amb problemes diferents dels de Joaquín Caparrós i Gregorio Manzano, que es mostraren incapaços de fer reaccionar la plantilla. Les apostes i els canvis introduïts fins ara pel tècnic no han tingut efecte. Una tercera derrota ensorraria el Mallorca i els problemes són tan greus com urgents.

Porteria insegura

El tècnic aposta per un Aouate desballestat

Sense que se'l pugui fer únic responsable de les dues derrotes, Aouate no ha recuperat, ni d'enfora, la seguretat dels primers cursos a l'equip. Ja va ser assenyalat en el descens i ara dóna mostres de desballestament, com després dels gols encaixats en el darrer duel, encarant-se amb la defensa. El debat entre ell i Miño fou present en la pretemporada i Oltra va apostar per la veterania. La convocatòria de l'israelià amb la seva selecció forçarà que el jove tingui la seva oportunitat.

Defensa de cristall

Els canvis només han fet més gros el forat

És el mal que el Mallorca arrossega des de l'any passat i és el que el va condemnar a Segona. Els vuit gols encaixats ho diuen tot i l'entrenador es mostra incapaç de resoldre-ho. El seu fitxatge, Agus, ha donat un pèssim rendiment. Els canvis contra el Múrcia, llevant Nunes i posant Bigas de central, només feren més gran el forat. Es reben dianes a pilota aturada, per les bandes, en segona jugada... I just falta per debutar el portuguès García.

Sense pilota

Un sistema de joc fora els jugadors adients

El sistema d'Oltra és el control de la pilota, però el seu centre del camp no disposa dels jugadors per fer-ho. Amb la sortida de Javi Márquez ha quedat amb dos futbolistes de tall defensiu -Thomas i Martí- i ara s'ha d'esperar a veure la capacitat d'Íñigo Pérez -un debut més que discret- i de Martí Riverola. Sense pilota, contra el Múrcia l'equip jugà xapat, amb molta distància entre línies, tot i que la major part del partit estigué en inferioritat numèrica.

Davanters desconnectats

Víctor i Alfaro, inèdits de cara a la porteria

Els dos davanters titulars no s'han estrenat. Víctor i Alfaro no només han d'aportar gols, sinó també combinació i assistències, però els puntes han passat bona part dels partits desconnectats de la resta de l'equip. L'algaidí pot veure amenaçat el seu lloc pel jove Gerard, autor d'un gol diumenge. Esperar a la recuperació de Tomer Hemed, no abans de Nadal, es pot fer massa llarg.

Inadaptació a Segona

Hi ha futbolistes que encara hi juguen pitjor

La confiança per afrontar la temporada a Segona era el manteniment de bona part de la plantilla que, malgrat tenir un rendiment insuficient a Primera, se suposava que el milloraria a Segona. No ha estat així i l'entrenador no és capaç, de moment, de treure més rendiment a jugadors com Víctor, N'Sue, Ximo, Kevin, Alfaro, Aki, Pereira… N'hi ha que encara juguen pitjor.

Bloqueig i desmotivació

Els capitans admeten que no fiquen el peu

Un dels detalls més preocupants de les desfetes és l'aparent desmotivació dels jugadors i el bloqueig davant la primera adversitat, un mal arrossegat de l'any passat. Més preocupant és que dos capitans, Nunes i Víctor, hagin admès que no fiquen el peu com els rivals. Oltra té potser aquí el problema a resoldre més important des del punt de vista de grup.

stats