REIAL MALLORCA
Esports 11/06/2013

Oltra, convençut de l'ascens

El valencià fou presentat com a entrenador del Mallorca per a la propera temporada

Miquel Ramis
3 min

Palma."A futbol, s'hi pot jugar de dues maneres: bé o malament. Jo intent que els meus equips juguin bé", va explicar José Luis Oltra (València, 1964) en el que va ser la seva declaració d'intencions com a entrenador del Mallorca, càrrec pel qual ahir va ser presentat pel president en funcions i director esportiu, Llorenç Serra Ferrer. El tècnic, que va signar per una temporada i que començarà a treballar el 5 de juliol, va enviar un missatge d'absolut convenciment respecte de "l'objectiu clar" pel qual se l'ha contractat, un ascens que considera un "repte personal i professional".

"Estic totalment convençut que podem pujar a Primera", va afirmar l'entrenador, qui va aclarir que havia escollit el Mallorca "pel projecte il·lusionant, bonic i ambiciós que em va presentar Serra Ferrer", i que alhora suposa "una passa endavant" en la seva carrera.

Per retornar el conjunt vermell "allà on mereix ser", Oltra va deixar clar que l'equip haurà d'assumir quina és la seva nova situació. "No guanyarem perquè som el Mallorca, ni perquè venim de setze temporades a Primera, ni per tenir una bona plantilla. Guanyarem perquè competirem bé, perquè serem intensos i l'equip sabrà a què juga", va comentar.

Plantilla consensuada

El valencià va destacar que de manera immediata es posarà a confeccionar el nou equip "de la mà" de Serra Ferrer, amb qui construiran una "plantilla tan competitiva com sigui possible" de manera consensuada. En aquest sentit, va aclarir que s'haurà de mantenir un "equilibri esportiu i econòmic" a l'hora de refer el planter, quan se li va demanar sobre les més que probables sortides dels jugadors franquícia del club, Giovani dos Santos i Tomás Pina. "M'agradaria comptar amb aquests dos futbolistes, però haurem de mirar si es pot mantenir l'equilibri. El primer que he demanat ha estat Messi i Cristiano. Però podem? Hi arribam?", va dir per explicar la situació. "Sé el que passarà amb alguns d'aquestsjugadors i en alguns casos ens sorprendrem", va destacar.

Filosofia futbolística

Oltra va subratllar que la seva proposta futbolística ha tingut "bona premsa", encara que sempre intenta que "els meus equips juguin bé, amb un futbol ofensiu i valent".

De totes maneres, va voler deixar clar que abans de res s'adapta "als futbolistes que tenc". "Es tendeix molt a etiquetar els entrenadors i en aquest sentit tenc bona premsa. Però potser molts del que diuen això no han vist gaire equips dels que he entrenat, que han estat competitius però no tan brillants, com el Castelló i el Múrcia. Intentarem jugar a futbol, però sobretot que sigui un futbol pràctic i que ens porti a guanyar", va apuntar.

Així, per tornar a Primera "haurem de guanyar en tots els camps" en una categoria que "defineix la igualtat existent". Pots guanyar a qualsevol i qualsevol et pot guanyar. És per això que el nou entrenador vermell va incidir en la importància d'oblidar que el Mallorca és favorit a l'ascens.

"Si alguna cosa defineix la Segona Divisió és la igualtat. Intentarem anar a vèncer a qualsevol camp; es pot jugar, però t'has d'acoblar a tots als nous condicionants. És una categoria més física, més de contacte i amb un poc menys de qualitat, però en la qual qualsevol equip et pot derrotar; tots els tòpics s'ajusten a la realitat", va sentenciar.

D'any en any

El nou entrenador del Mallorca, que apuntà que desembarca amb la intenció "d'intentar fer feliç a molta gent", explicà que havia signat per un any perquè així "no obligues el club ni a tu mateix". Tanmateix, va apuntar que "si s'aconsegueix l'objectiu és més fàcil arribar a un acord per allargar el contracte a final de temporada".

stats