TENIS - OPEN D'AUSTRÀLIA
Esports 21/01/2013

Novak Djokovic, a quarts de final després de cinc hores

àlex Gozalbo
2 min
Novak Djokovic, en el moment de celebrar la victòria contra Stanislas Wawrinka.

BARCELONANovak Djokovic es va treure la samarreta i va començar a cridar. Stanislas Wawrinka es va posar la jaqueta del xandall i va esclatar a plorar. L'un tenia calor. L'altre, que havia perdut un partit de cinc hores, fred. El serbi, defensor del títol a l'Open d'Austràlia, es va endur el partit 1-6, 7-5, 6-4, 6-7 i 12-10 i accedeix per sisena vegada consecutiva als quarts de final, en què jugarà contra el txec Tomás Berdych.

Passi el que passi a Melbourne, el primer Grand Slam de l'any quedarà marcat pel partit d'ahir. El tres vegades guanyador del torneig va estar contra les cordes durant molts minuts. El seu rival, Stanislas Wawrinka, va protagonitzar un partit deliciós que li va merèixer no poques comparacions amb Roger Federer.

"És realment difícil trobar paraules per descriure el que hem sentit aquesta nit. Ell, evidentment, també mereixia guanyar aquest partit", va dir Novak Djokovic, que va acabar guanyant amb 209 punts el seu rival, que en va fer 207. El serbi va recordar la final de l'any passat, quan va vèncer Rafael Nadal en 5 hores i 53 minuts. "Gràcies per ser-hi fins tan tard. Heu fet d'aquest partit una cosa molt especial", va dir adreçant-se al públic, que es va rendir a les seves paraules. "No esperava que tanta gent fos aquí i tant de bo hàgiu gaudit tant com nosaltres", va afegir.

Djokovic porta 15 quarts de final consecutius en tornejos del Grand Slam, i supera així el txec Ivan Lendl, tot i que encara queda lluny dels 27 de Jimmy Connors i dels 34 de Roger Federer.

El de Xàbia, més madur

David Ferrer també va aconseguir la classificació per als quarts de final de l'Open d'Austràlia després d'eliminar el japonès Kei Nishikori per un tranquil 6-2, 6-1 i 6-4. El tenista de Xàbia, quart cap de sèrie del torneig, es va mostrar molt superior i va necessitar poc més de dues hores per liquidar el partit. El rival, que va ser el seu botxí als Jocs Olímpics de Londres, no va poder seguir-li el ritme.

"Estic intentant augmentar el meu nivell de joc cada any, millorar el meu servei i jugar més agressiu amb els meus cops, però és difícil millorar molt més", va explicar David Ferrer, que demà buscarà superar Nicolás Almagro i accedir a les semifinals. "Tinc 30 anys i he jugat molts anys al tenis. Ara actuo amb més calma i això és molt important per millorar", apunta.

Marcel Granollers i Marc López, per la seva banda, van aconseguir el bitllet per als quarts de final en dobles després de superar Eric Butorac i Paul Hanley.

stats