TENIS
Esports 28/01/2013

Novak Djokovic comença a fer-se un lloc als llibres d'història

El serbi ja ha guanyat tants Grand Slams com Becker i només li falta imposar-se a Roland Garros. A Melbourne va aprofitar la davallada física de Murray per guanyar per tercer cop consecutiu.

Toni Padilla
2 min
Novak Djokovic comença a fer-se un lloc als llibres d'història

BARCELONAExpressiu com sempre, Novak Djokovic va cridar cap als centenars de serbis presents a les graderies del Melbourne Park per celebrar el seu quart títol a l'Open d'Austràlia. Agressiu en el joc i físicament pletòric, el jugador de Belgrad s'ha endut el primer Grand Slam de la temporada per consolidar el seu lideratge en el rànquing ATP i enviar un missatge a tots els que aspiren a pispar-li la condició de millor jugador del moment: segueix en forma i no es vol aturar, encara que torni Nadal o que Murray es mostri cada cop més ambiciós.

Djokovic va guanyar per quarta vegada l'Open d'Austràlia en derrotar l'escocès Andy Murray en quatre sets (6-7, 7-6, 6-3 i 6-2), i va aconseguir igualar els quatre títols a Melbourne de Roger Federer i Andre Agassi. El serbi també és el primer que en guanya tres de manera consecutiva dins de l'era Open a Melbourne: Roy Emerson (1963-1967) i Jack Crawford (1931-33) ho van fer abans del 1968, l'any en què el tenis es va professionalitzar.

Després de superar un ensurt davant de Wawrinka als vuitens de final -un partit de més de quatre hores decidit en cinc sets, l'últim dels quals va acabar 12-10-, Djokovic ha ofert la millor versió del seu joc i ha escombrat els seus rivals. Va fer una exhibició a les semifinals contra David Ferrer i va mostrar un joc sòlid a la final, en què Murray es va rendir després dels dos primers sets. L'escocès, que arribava a la seva sisena final d'un Grand Slam, no va poder repetir el triomf de la temporada passada a l'Open dels Estats Units, quan va superar Djokovic en cinc sets. El serbi va aprofitar la davallada física de Murray -amb una butllofa al peu dret i dolors a la cuixa esquerra- per afegir velocitat al seu joc, inicialment prudent i ple de cops calculats que difícilment esdevenien cops guanyadors. De fet, els dos primers sets no van veure ni un sol trencament de servei. Ara, un cop Murray va donar mostres de dolor, Djokovic, que ha après a llegir el joc i els temps dels partits, el va martiritzar amb un joc agressiu i fred.

Amb 25 anys, Djokovic ja suma sis títols de Grand Slam. Només li falta guanyar sobre la terra batuda de Roland Garros, on fins ara mana sempre un Rafa Nadal que sembla que tornarà a les pistes aviat. Djokovic, que va guanyar l'exhibició d'Abu Dhabi, suma 35 títols en la seva carrera i de mica en mica es va fent un lloc als llibres d'història del tenis, ja que ja té tants Grand Slams com Stefan Edberg i Boris Becker. I ho ha aconseguit durant uns anys que semblaven destinats a ser els de Federer i Nadal.

stats