RUGBI
Esports 24/08/2013

Nova Zelanda no dóna opció a Austràlia i s'emporta la Bledisloe Cup (27-16)

Els 'All Blacks' tornen a derrotar els 'Wallabies' tot i no tenir el control absolut del partit. Amb aquest resultat els neozelandesos s'asseguren la Bledisloe Cup, trofeu que es disputen els dos països des del 1931

Ferran Vital
Will Genia, d'Austràlia, i Kieran Read, de Nova Zelanda, durant la final de la Bledisloe Cup / MARTY MELVILLE / AFP PHOTO

BarcelonaLa segona jornada del Rugby Championship aixecava el teló al Westpac Stadium de Wellington, la capital de Nova Zelanda. Els 'All Blacks' partien com els grans favorits per endur-se el partit amb relativa facilitat, especialment després de la trobada corresponent a la primera jornada del campionat, disputada ara fa set dies a Austràlia. Fins i tot el tècnic neozelandès Steve Hansen es permetia el luxe de presentar alguns canvis amb jugadors menys habituals al XV inicial dels campions del món.

Els australians, per la seva banda, arribaven a Wellington amb l'orgull ferit i amb ganes de presentar batalla a l'etern rival al seu propi feu i espatllar la festa dels locals, que ho tenien tot preparat per a la celebració de la conquesta de la Bledisloe Cup per 42a vegada –per només 12 victòries australianes.

El partit començava amb uns 'Wallabies' molt ben posicionats, que sorprenien el seu rival amb un plantejament molt intens, mitjançant possessions llargues al camp rival i una pressió asfixiant sobre la zona de creació neozelandesa. Fruit d'aquest treball els australians se situaven 0-6 al marcador al minut 25, gràcies a dos cops de càstig transformats per Lealifano. Però un cop més, els 'All Blacks' han sabut reaccionar i han capgirat el marcador gràcies a dos assajos anotats per l'aler Ben Smith a les acaballes del primer temps.

El segon temps s'iniciava amb un 15 a 6 favorable als locals, que han sabut administrar el seu avantatge al marcador al llarg de la segona meitat i han deixat que el seu rival desgastés els recursos ofensius contra la muralla defensiva neozelandesa i l'han rematat amb un seguit de cops de càstig concedits per la desgastada línia defensiva 'Wallabie'. No ha estat fins als darrers minuts del partit que els australians han aconseguit trencar la teranyina defensiva neozelandesa mitjançant un assaig d'Israel Folau que deixava el marcador en el 27 a 16 final.