ATLETISME
Esports 13/08/2011

Nou atletes catalans entren a la llista per al Mundial de Daegu

Martí Molina
Natàlia Rodríguez és una de les candidates a aconseguir medalla als 1.500 metres.

Barcelona.Fins a nou atletes catalans participaran al pròxim Mundial de Daegu (Corea del Sud), que se celebrarà del 27 d'agost al 4 de setembre. La Federació Espanyola d'Atletisme va publicar ahir la llista de 48 inscrits per a aquest certamen. Una convocatòria que tindrà una bona representació d'atletes catalans, els quals estaran encapçalats per Natàlia Rodríguez, que participarà a la prova dels 1.500 metres.

L'atleta tarragonina és la principal candidata a obtenir medalla, tot i que es va fer una petita lesió al turmell la setmana passada a Màlaga i no va poder participar al Campionat d'Espanya. Tanmateix, aquesta setmana ja ha pogut tornar als entrenaments al CAR de Sant Cugat i es preveu que estigui al 100% pel campionat. A més, Rodríguez buscarà aconseguir una medalla d'or que se li va escapar a l'últim mundial (Berlín). En aquella ocasió va creuar la meta en primera posició, però va ser desqualificada per haver empaitat una rival durant la prova.

Qui també té opcions de medalla és Beatriz Pascual, que participa a la prova dels 20 quilòmetres marxa. La barcelonina ha completat un bon any i arriba en forma a la competició. Amb ella també hi participarà María Vasco. La marxadora de Viladecans, de 36 anys, disputarà el seu 8è Campionat del Món després d'haver-se penjat la medalla de bronze dues vegades.

En categoria femenina, també cal destacar la presència de Berta Castells. La llançadora de martell va ser l'única atleta que va aconseguir la marca mínima per al Mundial, el cap de setmana passat a Màlaga. Castells afronta el campionat amb un doble objectiu: d'una banda, classificar-se per primera vegada per a la final. I de l'altra, establir un nou rècord d'Espanya, amb un llançament que arribi als 70 metres.

També ha estat inclosa a la llista Anna Pinero, que participarà en salt de perxa -tot i que té poques opcions de passar ronda-, a més de Plàcida Martínez, que formarà part del relleu 4x100, un equip que afronta el Mundial amb l'objectiu de passar, com a mínim, la primera ronda.

En categoria masculina cal destacar la presència de Jesús Ángel García Bragado. El marxador, de 42 anys, participarà a la prova dels 50 quilòmetres marxa. Serà la desena vegada que el madrileny, establert a Catalunya, disputa un Campionat del Món. Una prova que ja va guanyar el 1993 (Stuttgart) i en què també acumula dues medalles de plata i una de bronze.

A la prova dels 3.000 obstacles, el representant català serà Àngel Mullera. El corredor de Lloret de Mar té la millor marca espanyola de la temporada, però no té gaires opcions de medalla en una prova que habitualment dominen els atletes de color. D'altra banda, també ho tindrà difícil -en aquest cas, d'aconseguir el passi a la final- Igor Bychkov, l'atleta d'origen ucraïnès que participa al salt amb perxa.