LLIGA ENDESA
Esports 10/10/2011

El Nou Congost s'estrena amb triomf

à.g.
2 min
Adam Hanga supera la defensa de Derrick Obasohan.

BarcelonaCompetir amb el pressupost més baix de la Lliga Endesa no és senzill i fer-ho amb gairebé un 30% menys encara complica més la situació, però l'Assignia Manresa està acostumat a combatre les previsions de tothom. Ahir va superar el Fiatc Joventut (71-59) i va encetar la temporada amb victòria, situació que no es donava des del 2008, quan va debutar amb triomf contra el Cajasol.

L'Assignia Manresa va començar el partit rebent més punts dels que Jaume Ponsarnau voldria i aviat es va veure vuit punts per sota en el marcador. La reacció va arribar de la mà d'una millora defensiva, que va provocar 18 pèrdues del Fiatc Joventut (4 de Derrick Obasohan), i de l'aportació de Justin Doellman.

L'aler pivot nord-americà és un jugador atípic, difícil de defensar. Allunya els seus rivals de la cistella, on se senten més lents i insegurs, i els ataca amb convicció. Algunes vegades amb tirs de tres punts (2/4) i d'altres amb ràpides penetracions que acaben amb tirs de dos punts (7/12). L'equip el busca i Doellman respon, més ara que a l'Assignia Manresa li manquen els punts de Micah Downs i Sergiy Gladyr, tos dos lesionats.

El Fiatc Joventut no va donar una mala imatge i no es va desenganxar d'un partit que, per les baixes de Pooh Jeter, Pere Tomàs, Henk Norel i Marko Todorovic, li era molt difícil guanyar.

Salva Maldonado va fer debutar Ferran Bassas, un base de 19 anys que va sumar dos punts en només onze minuts. Va ser seva la cistella més espectacular d'un partit amb tant ritme i intensitat com desencert en el llançament exterior.

El Fiatc Joventut patirà fins que l'equip recuperi efectius, posi en forma Pape Sow i faci competir Derrick Obasohan i Tay Williams amb el rigor que demana una competició tan exigent com la Lliga Endesa. Quan això passi, l'equip té eines per créixer.

Victòria del Barça Regal

El Barça Regal, vigent campió de la competició, va començar la temporada exhibint la seva defensa a Múrcia (54-62), on va sotmetre el rival, empenyent-lo a un decebedor 1/16 en triples.

stats