14/05/2012

Només el foc va ser més ràpid

2 min

Ha nascut una nova F-1. El Circuit va viure ahir el que probablement ha estat el millor dels 22 GP que s'hi han disputat. Montmeló sempre ha estat criticat per ser l'escenari de curses avorrides. Ahir es va trencar la tradició i, tot i que una vegada més va guanyar el pilot que sortia des de la pole , l'emoció va marcar les 66 voltes.

Al guió de la jornada no hi va faltar cap dels ingredients de l'èpica i el dramatisme d'un dia de competició: un guanyador inesperat, dos líders, avançaments al límit, errades als boxs, remuntades apoteòsiques, sancions discutibles, trompades espectaculars i fins i tot un incendi al box de l'equip guanyador quan celebraven una victòria que portaven vuit anys esperant. Williams, una de les formacions amb més història a l'automobilisme, va tocar fons l'any passat en un curs que havia de ser transcendent per al seu futur. Per primera vegada un equip de F-1 cotitzava al mercat de valors, els resultats van ser els pitjors de la seva història, cosa que va provocar la desconfiança en els que havien de ser els nous inversors. Maldonado, l'heroi d'ahir, va tenir un any nefast que va reforçar els arguments dels que l'havien catalogat com a pilot de pagament. Després de guanyar la GP2 el 2010, el pilot -protegit d'Hugo Chávez- va convèncer el govern del seu país perquè patrocinessin la seva entrada a la F-1. La companyia Petróleos de Venezuela va aportar-hi 50 milions de dòlars i va provocar les crítiques dels opositors al govern, que van filtrar les irregularitats del contracte. La injecció econòmica va salvar Williams d'una possible desaparició. I les mans de Pastorcito ara han afeblit la força d'aquelles crítiques. Bé prou que se n'encarregarà el populisme de Chávez de capitalitzar aquest resultat i la inversió feta.

A la F-1 ara tot canvia amb la mateixa velocitat que una guspira pot cremar els milions d'euros que hi ha dins d'un box en un incendi que és tota una metàfora.

stats