18/12/2011

No tot són flors i violes

2 min
Tito Vilanova no va poder viatjar al Japó perquè la seva operació era molt recent.

Al Barça de Pep Guardiola se'l relaciona sempre amb l'excel·lència, amb la victòria, amb el bon gust, amb l'alegria, amb l'elegància, amb l'èxit. Se'l considera, amb tota la raó del món, un exemple de projecte guanyador sense matisos. Moltes vegades, però, s'oblida que molts dels moments sublims de la història d'aquest fantàstic equip han estat acompanyats de patacades inesperades i difícils de pair.

Les malalties d'Éric Abidal i Tito Vilanova i, en un altre nivell, la fractura de tíbia de David Villa durant el partit de semifinals del Mundial de Clubs, són els tres exemples més evidents d'això que dic. A part d'enfrontar-se a rivals cada vegada més motivats, a part d'haver de superar el perill de relaxament que tots els que han guanyat alguna cosa diuen que provoca la victòria, a part d'haver de crear cada dia nous reptes per mantenir l'esperit competitiu, a part d'haver d'aguantar campanyes mediàtiques de tot tipus que menystenien els triomfs de l'equip, a part d'haver de resoldre els petits conflictes habituals en qualsevol grup humà, la plantilla ha hagut d'encaixar bufetades com que a un dels companys físicament més en forma se li diagnostiqués un tumor al fetge.

Sense Villa i Vilanova

Avui que el Barça jugarà la final del Mundial de Clubs, ni Tito Vilanova ni David Villa seran amb l'equip per problemes de salut. Deunidó. Cada vegada que el grup ha rebut una notícia dolenta ha reaccionat de la mateixa manera: després de l'ensurt inicial, després d'assumir de la millor manera possible l'impacte d'una sorpresa d'aquest tipus, el mal moment del company s'ha convertit en un nou al·licient per fer les coses encara millor.

Moltes vegades els periodistes hem intentat saber com ho han fet i gairebé sempre la resposta és la mateixa: junts. La companyonia ha estat l'element clau perquè el grup es reforcés malgrat les desgràcies. Ens hem fet un tip de sentir els jugadors del Barça dedicant victòries als que ho estaven passant malament i sabem que abans d'algun dels partits més importants de la temporada, l'exemple de lluita del company malalt ha estat una font de motivació per a la resta. Per això podem intuir que aquest matí, per jugar contra el Santos, la samarreta de suport a Villa que portaran els jugadors del Barça no serà només un gest públic de suport, serà sobretot una manera de dir que, aquesta vegada també, tots junts intentaran sobreposar-se a una desgràcia per jugar bé, guanyar i fer somriure els que són a casa.

stats