31/03/2011

Ningú no matarà el futbol en obert

2 min
Un dels monitors d'una càmera de televisió durant un partit de l'Espanyol a Cornellà-El Prat, aquesta temporada.

Al capdavall, que aquest cap de setmana hi hagués o no futbol és anecdòtic. Trobo que encara ens ho han dit d'hora. Podent-nos avisar dissabte al migdia, ha estat tot un detall de la jutgessa Purificación Pujol i dels clubs que ens ho hagin comunicat en dimecres. Així ens hem pogut planificar amb temps i triar entre viatjar a Vila-real a animar l'equip, anar a fer l'última calçotada o el primer tomb arran de mar amb la família.

Al capdavall, insisteixo, que ens privessin o no del futbol aquest diumenge és una bagatel·la. Amb lock-out o sense, la patronal no se n'hauria sortit. Els clubs que demanen que el 100% de partits siguin de pagament no aconseguiran el seu objectiu, ni amb vagues, ni amb pressions desproporcionades. Tothom els ha vist el llautó.

Tothom sap que els clubs no volen més diners ni per eixugar deute ni per tornar la morterada indecent que deuen a Hisenda, sinó per fer l'enèsima puntada endavant i continuar fitxant mitjanies sobrevalorades (i que corrin les comissions). Però ni el PSOE ara, ni el PP a partir de l'any que ve no mataran el futbol en obert. De cap manera. Si hi ha una cosa que a Espanya encara és més d'interès general que la Belén Esteban, que ja és dir, és el futbol.

Alfredo Pérez Rubalcaba (abans que hagi de dimitir pel cas Faisán i arrossegui José Luis Rodríguez Zapatero a convocar eleccions anticipades) i Jaime Lissavetzky ja han dit que, mentre el PSOE sigui al poder, mantindran un partit de futbol en obert. És innegociable. S'ha d'agrair que l'argument de defensa, com a mínim, sigui original. I diàfan: "Els jubilats, els malalts i els mileuristes i altra gent que no poden anar al bar a veure el futbol es passen tota la setmana esperant el partit de dissabte, i no els en podem privar". Abans el sábado, sabadete acabava d'una altra manera més excitant, amb franquesa, que haver-te d'empassar un Getafe-Osasuna.

Amb l'adveniment del Partit Popular a la Moncloa, canviarà la música, però la lletra serà la mateixa. És a dir, tal vegada ho veurem per algun altre canal, però els inventors del futbol com a interès general tampoc no gosaran fer marxa enrere. El partit de dissabte potser sí que el deixarem de mirar en una TV3 que farà bé de passar el ribot en inversions absurdes, i potser ens estalviarem d'escoltar l'Antonio Esteve i el Kiko Narváez de la Sexta. Pero amb Rajoy al poder, sigui amb Jota Jota Santos o Matías Prats -el fill, of course -, que ningú no pateixi, perquè podrem continuar gaudint dels Getafes-Osasunes de franc. Si és que de franc encara queda alguna cosa, esclar.

stats