SELECCIONS CATALANES
Esports 20/11/2012

Nigèria, l'últim rival de l'era Cruyff

Nigèria serà el rival de la selecció catalana en el partit que suposarà l'adéu de Johan Cruyff com a seleccionador. El partit es jugarà el 2 de gener a les 19 hores a Cornellà-El Prat, l'estadi de l'Espanyol.

D.r. Jover / N. García
2 min

BARCELONA.La selecció catalana ja sap quin serà el seu rival per al tradicional amistós que cada any juga per Nadal. Aquest cop, Catalunya s'enfrontarà a Nigèria, tal com va anunciar ahir la Federació Catalana de Futbol (FCF). El partit, que es disputarà el 2 de gener a les 19 hores a Cornellà-El Prat, serà el comiat de Johan Cruyff com a seleccionador català. L'holandès haurà dirigit, amb aquest matx, quatre partits a la selecció, amb un balanç positiu: fins ara, dos triomfs contra l'Argentina (4-2) i Hondures (4-0), i un empat, l'any passat, contra Tunísia (0-0).

La selecció nigeriana, que actualment ocupa el lloc número 57 del rànquing FIFA, disputarà a partir del 19 de gener del 2013 la Copa d'Àfrica -que es disputarà a Sud-àfrica- i aprofitarà aquest matx per preparar la màxima competició del seu continent. Tot fa pensar que la selecció que entrena Stephen Keshi vindrà a Catalunya amb els seus millors jugadors: Obafemi Martins (Llevant), Obi Mikel i Victor Moses, del Chelsea.

Segon enfrontament

Serà el segon cop que la selecció africana ve a Catalunya per jugar contra el combinat català. El primer cop va ser el 1998 i el partit va acabar amb un contundent 5-0. En aquella ocasió els golejadors van ser Òscar Garcia, amb dos gols, Joan Barbarà, Albert Celades i Raül Tamudo. Ara fa 14 anys el matx entre catalans i nigerians va aplegar un total de 52.360 espectadors a l'Estadi Olímpic de Montjuïc.

Estrena de la samarreta de Custo

El pròxim 2 de gener la selecció, a banda d'acomiadar Cruyff com a entrenador, portarà la nova samarreta que va dissenyar el lleidatà Custo Dalmau.

Tot i la controvèrsia que ha generat el seu disseny, la samarreta que portaran els jugadors catalans el 2 de gener simbolitza la flamarada del drac de sant Jordi amb els colors de Catalunya.

stats