Publicitat
Publicitat

CICLISME - VOLTA A ESPANYA

Nibali demana disculpes, però considera "excessiva" la seva expulsió de la Vuelta

L'italià Vincenzo Nibali (Astana) marxarà aquest dilluns a casa "penedit" i demanant disculpes després de ser expulsat de la Vuelta a Espanya per per agafar-se al cotxe del seu equip en la jornada de diumenge, tot i que considera que la decisió dels comissaris és " excessiva".

" Crec que em vaig equivocar i he de pagar pel que vaig fer. Demano disculpes a tots els que se senten indignats i avergonyits pel que he fet, encara que tal vegada sigui un càstig excessiu, no sé si just. Potser hauria estat més raonable una penalització de temps", assenyala Nibali en declaracions a la ' Gazzetta dello Sport'.

Nibali marxa per primera vegada amb antelació d'una gran cita ciclista, i ho fa amb ressentiment perquè encara no troba justificació a una acció que considera habitual. "Són coses que passen moltes vegades i tothom ho veu en cada carrera. Solen ser accions que duren 100 o 200 metres", explica un dels corredors que tenen en el seu palmarès les tres grans. També considera Nibali que els jutges de carrera van haver de tenir en compte que l'acció que li va costar l'expulsió es va produir després d'una seriosa caiguda massiva i va recordar que "al Tour es va neutralitzar la carrera i aquí no han fet el mateix, sinó que el pilot es va emprar a fons".

"La meva intenció no va ser enganyar, per això després de l'etapa vaig anar al jurat per explicar el que havia succeït", ha dit Nibali, que ha assenyalat com a culpable de la caiguda a l'australià Caleb Ewan, ciclista que "segueix en carrera".

El ciclista ha lamentat la lentitud de l'assistència del seu equip en la caiguda i ha assenyalat que el director, Martinelli, li va donar la bicicleta de recanvi després de "molt temps" esperant. L'equip kazakh ha admès en un comunicat la maniobra il·legal de Nibali, però matisa que la decisió d'expulsar-lo de la carrera és "massa dura i inusual".

Històries de superació esportiva