SEGONA DIVISIÓ A
Esports 20/02/2011

El Nàstic no té por ni del líder

Toni Padilla
Powel, l'autor del gol del Nàstic a Vallecas. Gol que gairebé dóna el triomf als catalans.

BARCELONA.El Nàstic continua en línia ascendent. Els homes de Juan Carlos Oliva van sumar un punt a l'estadi del fins ahir líder, el Rayo Vallecano. Empat que hauria pogut ser victòria, ja que els madrilenys van empatar a l'últim minut d'un partit tens amb dos expulsats -un per banda-, i en què fins i tot un dels jutges de línia va rebre l'impacte d'un objecte.

L'escenari on jugava el Nàstic, que la setmana passada va abandonar per fi la zona de descens, no era senzill. Aquesta setmana el Rayo ha vist com la família propietària del club, la Ruiz Mateos, confirmava els problemes econòmics de les seves empreses. I del seu club. Els jugadors del Rayo, però, van deixar clar que la situació no havia afectat la seva motivació atacant des de l'inici un Nàstic que ha recuperat la calma: l'equip tarragoní va defensar amb ordre i va atacar al contraatac amb perill. Així, als 38 minuts, Powel va fer el 0-1 en rematar una falta. Abans del descans, Rubén Pérez va salvar el Nàstic en aturar un penal forçat per Coke que va fallar Armenteros.

A la segona meitat, l'equip de José Ramón Sandoval va sortir disposat a acorralar el seu rival, però es va trobar amb bones oportunitats del Nàstic al contraatac. El partit es va escalfar al final amb dues expulsions i l'empat de Piti en els últims segons. Aquest empat provoca que el Celta sigui el nou líder i que el Nàstic, passi el que passi avui, segueixi de nou fora de la zona de descens.

Derrota del filial del Barça

Si el Nàstic va ser la cara, el Barça B va ser la creu, ja que els homes de Luis Enrique van caure al Martínez Valero, on l'Elx no guanyava des del mes de desembre.

El Barça B es va avançar gràcies a Víctor Vázquez als 33 minuts, després d'una jugada de Thiago i Benja. Però els locals van empatar gràcies a un contraatac liderat per Xumetra en què Linares va superar Miño. El porter del Barça B va ser protagonista quan, en controlar malament una pilota, va permetre que Ángel fes el 2-1 en una jugada sense perill.

Fins a la fi del partit, els dos equips van ser víctima dels nervis, amb molt joc dur i fins a tres targetes vermelles. L'Elx, de fet, va acabar el partit amb 9 homes per les expulsions de Ripa i Linares. El blaugrana Ilie Sánchez també va veure la vermella. El partit, amb 6 minuts de temps afegit, va acabar amb alguna picabaralla entre els jugadors.