SEGONA DIVISIÓ A
Esports 24/01/2011

El Nàstic no aprofita 45 minuts de superioritat contra un rival directe

Nàstic i Girona no van poder passar de l'empat en l'últim partit de la primera volta. Un resultat especialment insuficient per als grana, que arriben a l'equador de la temporada en zona de descens.

Martí Molina
El jugador del Nàstic Raúl Fuster intenta superar la defensa de la Ponferradina en el partit d'ahir al Nou Estadi.

Barcelona.El Nàstic no va poder passar de l'empat a zero, ahir, contra la Ponferradina. Tot i que els tarragonins van completar un bon partit, no van poder aprofitar l'avantatge de jugar 45 minuts amb superioritat numèrica.

Els grana van sortir al terreny de joc amb la voluntat de portar la iniciativa, tot i que sense crear ocasions de perill excessivament clares. I això ho van aprofitar els visitants per estirar les línies i buscar la porteria de Rubén Pérez. Però va ser el Nàstic qui va tenir l'oportunitat més clara: Cruz es va quedar sol davant Mackay, però el porter va poder desviar la pilota. I poc abans del descans, el visitant Prieto va ser expulsat per doble groga.

Durant la segona meitat el Nàstic va continuar dominant el partit, i s'hauria pogut avançar amb un xut desviat de Viguera i una rematada al pal de Morán. El tècnic grana, Joan Carles Oliva, va optar per fer canvis en la zona ofensiva però no van donar resultat. I ja als minuts finals, el tarragoní Fuster va ser expulsat per vermella directa.

L'empat no és suficient per un Nàstic que acaba la primera volta amb 20 punts i en zona de descens. Tot i això els tarragonins queden a tan sols 3 punts de la salvació, que ara marca el Las Palmas.

Empat andalús a l'últim minut

El Girona tampoc va poder alçar-se amb la victòria en l'últim partit de la primera volta; en el seu cas al camp del Còrdova. Els gironins es van avançar al 35 de la segona, però els locals van igualar el resultat a l'últim minut de joc (1-1). Va ser un mal partit dels de Raül Agné, que precisament aquest cap de setmana celebrava el seu partit número cent com a entrenador gironí.

El partit el va dominar el Còrdova, que va disposar de múltiples ocasions per avançar-se al marcador, tant a la primera meitat com a la segona. Però, com sol passar en aquests casos, va arribar el gol visitant en una jugada aïllada: Kiko Ratón es va aprofitar d'un mal rebuig de la defensa en el servei d'un córner. I quan semblava que el partit acabaria amb victòria gironina, Arteaga caçava una pilota a la frontal i per empatar el partit d'un xut fort amb l'esquerra.

Aquest punt deixa el Girona a la zona mitjana de la classificació; a 5 de la promoció d'ascens, però amb només 4 d'avantatge respecte a la zona de descens.