Esports 20/03/2013

Nani López de Sagredo: "Si fos Abidal també provaria de tornar al màxim nivell"

A.s.
2 min

Nani López (1951) era un esportista amateur a qui el 2005 van detectar un tumor de 12 centímetres al fetge. Primer li van extirpar el 60% del fetge, però sis mesos més tard se li va reproduir i n'hi van haver de trasplantar un de sa. Al cap d'un any va acabar la Titan Desert -una prova de 6 dies en bicicleta pel desert- i després es va convertir en el primer trasplantat que acaba un Ironman -una triatló el triple de dura-. El seu cas pot ser un exemple per a Abidal.

Quin consell donaries a Abidal si poguessis parlar amb ell?

Que segueixi amb el mateix esperit. És cert que jo sóc més gran que ell i he fet un Ironman, però el futbol de primer nivell és diferent i no crec que tingui problemes per tornar, és un atleta.

¿La medicació que us heu de prendre els trasplantats és el principal handicap per fer esport?

Aquesta medicació et debilita el sistema immunològic i tens més facilitat per agafar virus. Estàs més sovint malalt, amb refredats, a banda dels efectes secundaris. Però amb l'esport que fa Abidal i la vida sana que fa, segur que ho té sota control.

Igual que ell, un any després del trasplantament ja vas competir.

Abans que em detectessin el tumor, tenia planejat fer la Titan Desert, i quan ja vaig poder, la vaig voler fer.

Vas tenir por?

Sí, però no hi hauria anat si no hagués estat controlat pels metges de l'organització en tot moment, com així va ser. A més, els meus metges em van donar permís i m'havia preparat molt.

¿Et vas plantejar tornar a fer esport, però a nivell competitiu?

No. No puc jugar a ser esportista professional perquè no deixo de ser un trasplantat. Però el futbol és diferent de l'esport de resistència, com el meu. Jo si fos Abidal també intentaria tornar a jugar a futbol al màxim nivell.

stats