TENNIS - ROLAND GARROS
Esports 04/06/2013

Nadal es regala els quarts de final pel seu aniversari

Derrota Nishikori i cercarà les semifinals davant Wawrinka

Ara Balears
3 min
L'organització de Roland Garros va oferir un pastís a Rafel Nadal, que ahir va complir els 27 anys classificant-se per als quarts de final.

París.Rafel Nadal es va regalar la classificació per als quarts de final de Roland Garros el dia que complia 27 anys, després de derrotar el japonès Kei Nishikori per 6-4, 6-1 i 6-3 en dues hores i dos minuts de partit. Ara cercarà la classificació per a les semifinals del torneig davant el suís Stanislas Wawrinka, novè cap de sèrie, que va derrotar el francès Richard Gasquet.

El japonès, 15è del rànquing de l'ATP, només va oposar resistència al manacorí en el primer set, però es va desinflar i li va regalar les altres dues mànegues sense inquietar Nadal, que l'ha derrotat en les cinc ocasions en les quals s'han enfrontat, amb triomfs en pista ràpida, herba i terra batuda.

El d'ahir va ser el partit més còmode per a Nadal, que no va arribar a perdre el servei en cap moment. En els seus tres primers partits, Nadal va entregar una mànega, contra l'alemany Daniel Brands, contra l'eslovac Martin Klizan i davant l'italià Fabio Fognini, segons informa l'agència Efe.

"Avui (ahir per al lector) crec que he jugat un poc millor que en els altres duels", va comentar el mallorquí en acabar el matx, quan els organitzadors del torneig l'obsequiaren amb un pastís d'aniversari dins la pista en el qual es podia llegir en francès "Feliç anivesari Rafa".

Després el públic li va cantar el joyeux anniversaire i el manacorí va apagar les espelmes entre aplaudiments. "Moltes gràcies a tots, és un moment molt especial per mi", va dir en francès Nadal dirigint-se al públic de la Philippe Chatrier.

Nadal va sumar d'aquesta manera la victòria número 56 a Roland Garros i es va convertir en el tercer tennista amb més triomfs en la història del torneig, per darrere el suís Roger Federer i l'argentí Guillermo Vilas, ambdós amb 58, segons la Federació Internacional de Tennis (ITF). No obstant això, el torneig de Roland Garros rebaixa a 56 les victòries de l'argentí a París, ja que entén que dos d'aquests triomfs els va aconseguir en la fase prèvia i no en el quadre final. Per tant, només Federer superaria Nadal.

Content amb el seu joc

El manacorí es va mostrar satisfet amb el seu joc. "Fa dos dies que hauria signat jugar com avui", va comentar en acabar el partit. "He millorat un poc, o més d'un poc, en tot. He jugat a un gran nivell, però he de continuar millorant", va insistir Nadal, que va destacar que ahir no va perdre el servei en tot el matx i això "sempre és una cosa positiva".

"A poc a poquet vaig agafant un poc més de potència en el servei", perquè "en els primers partits estava servint massa fluix. Avui (ahir per al lector) el servei m'ha funcionat bé", va afegir el manacorí, que va explicar que acabà el Màsters 1.000 de Roma amb problemes al colze, unes molèsties que li han anat desapareixent darrerament.

D'altra banda, el mallorquí no va voler valorar si el descens del Mallorca a Segona Divisió després de 16 temporades a Primera evidencia les coses que no li agradaren quan va formar part de l'accionariat del club. "L'únic que importa és que el Mallorca ha descendit a Segona", i va indicar que "ara, en lloc de donar-li suport a nivell d'accionista, l'hi don com a seguidor. No canvia", va dir. Considerà que el descens "fou una pena després de tant temps" i apuntà que espera que el club vermell faci "un equip competitiu" la temporada que ve que i això li permeti recuperar la màxima categoria ben aviat.

Djokovic se cita amb Haas

L'altre partit de quarts de final del mateix costat del quadre en el qual competeix el manacorí el disputaran Novak Djokovic i l'alemany Tommy Haas, que a 35 anys es va convertir en el jugador més veterà en accedir als quarts de final d'un Grand Slam d'ençà que ho féu el nord-americà Andre Agassi, també a 35 anys en l'Obert dels Estats Units. Després de perdre el primer set, el número 1 del món va doblegar l'alemany Philipp Kohlschreiber, setzè cap de sèrie, per 4-6, 6-3, 6-4 i 6-4, mentre que Haas derrotà Mijail Youzhny per 6-1, 6-1 i 6-3.

stats