TENIS
Esports 25/04/2011

Nadal guanya el seu sisè Godó sense despentinar-se

Oriol March
2 min

Barcelona.David Ferrer va marxar de la pista amb un desig: que Rafa Nadal faci com el 2010 i renunciï al Godó per problemes de calendari o per problemes físics. Mentre el número 1 del món jugui el torneig, Ferrer sap que les seves opcions d'endur-se la victòria a Barcelona seran sempre molt reduïdes. Fins i tot ahir, sense fer un partit remarcable, Nadal va emportar-se el seu sisè Godó, el tercer que guanya amb el de Xàbia a la final. Ferrer va pagar els seus errors amb el revés i l'excessiva precipitació en els moments més importants del partit.

Només al segon set el duel va tenir certa gràcia, un punt de suspens i un aire de competició igualada. El de Xàbia va aconseguir un avantatge de 4-2 i servei després de remuntar un 2-0 advers, però no va acabar de concretar les seves opcions. I això, quan es té davant el millor jugador de la història sobre terra batuda, és una condemna anunciada i sense pal·liatius al fracàs. Sense que li calguessin els cops espectaculars a què té acostumats els aficionats al bon tenis, potser perquè el valencià no li va exigir de la mateixa manera que va fer la setmana passada a la final de Montecarlo, Nadal es va resituar a la pista, va col·locar els seus cops allà on fa més mal, i es va endur el partit sense despentinar-se.

Si el número 1 del món ja sembla invencible sempre que juga sobre terra batuda, al Reial Club de Tennis de Barcelona aquest efecte es multiplica encara més. La seva única derrota al Godó va ser el 2003, davant, precisament, d'Àlex Corretja, un altre gran especialista en terra batuda capaç de fer patir tot un mite com Pete Sampras. Predir quan serà la pròxima vegada que el monstre Nadal es trobarà amb un contrincant a la seva altura és avui una autèntica quimera.

stats