TENIS
Esports 30/04/2012

Nadal guanya el setè Godó i manté la 'tirania'

Rafa Nadal ja té set Trofeus Comte de Godó. Ahir va guanyar la setena final, la quarta amb David Ferrer com a rival. El xabià va jugar més bé que mai contra Nadal, però va fallar en els moments decisius.

Albert Solé
2 min
Rafa Nadal aixeca el setè Trofeu Come de Godó de la seva carrera.

BARCELONA.Era la quarta final de Godó entre Rafa Nadal i David Ferrer, i totes les ha guanyat el tenista de Manacor. La d'ahir va ser la més igualada de totes quatre, i Ferrer va ser capaç de portar Nadal al límit en cada set. Però Rafa Nadal no va fallar en els moments decisius -com sí que li va passar a Ferrer, tot i haver fet un gran partit- i es va endur el setè Trofeu Comte de Godó -des del 2005 fins al 2012, amb l'excepció del 2010.

David Ferrer va començar el partit de manera excel·lent trencant el primer servei de Nadal (0-2). El número 2 del món, però, va recuperar el break de seguida. La igualtat va ser màxima fins al 5-5, amb tots els jocs molts disputats. Nadal no jugava còmode i Ferrer el va fer anar d'esquerra a dreta com pocs tenistes al circuit saben fer.

Amb 5-6 per a Ferrer i servei per a Nadal, va arribar el moment clau del partit. Ferrer va tenir fins a 5 pilotes de set, però Nadal les va salvar totes, algunes amb punts guanyadors, d'altres forçant errors de Ferrer, i la cinquena amb un punt directe. En canvi, en el primer avantatge que va tenir Nadal per empatar a 6 i forçar el tie-break , el manacorí no va fallar. En el joc decisiu va atropellar un David Ferrer massa tocat per les oportunitats perdudes (7-1).

La pèrdua del primer set, i com s'havia produït, feia pensar que Ferrer ho pagaria anímicament, però el de Xàbia té el cap ben posat i va aguantar la pressió. A pesar d'això, Ferru va perdre el seu segon servei, tot i haver salvat tres pilotes de break abans. Amb 7-6 i 3-1, qualsevol jugador del circuit hauria llançat la tovallola davant Nadal, però un Top 10 no, i Ferrer menys. En el joc següent Ferru va recuperar ràpid el trencament, i el segon set es tornava a igualar, 3-2.

Fins al 4-4 els dos tenistes van mantenir el seu servei amb més solvència, i va arribar el segon moment clau del partit. Ferrer va aconseguir tornar a trencar el servei de Nadal amb una doble falta del vigent campió: 4-5 i servei per a Ferrer per empatar el partit. Però un altre cop, com en el primer set, Ferrer va fallar en el moment decisiu -com ell mateix va reconèixer al final del partit- i Nadal va aconseguir empatar a 5, i aquí Ferru sí que va aixecar la bandera blanca. Rafa Nadal va guanyar els dos joc següents en blanc i el partit es va acabar: 7-6 i 7-5.

"Ho sento molt per ell perquè és un torneig que li fa molta il·lusió i crec que ningú mai s'ha merescut tant guanyar un torneig aquí com Ferrer", deia amb sinceritat Rafa Nadal després de guanya Ferrer per quarta vegada a la final del Godó.

stats