25/06/2013

Nadal cau en la primera ronda de Wimbledon

2 min

BarcelonaDel cel a l'infern en pocs dies. Després de guanyar per vuitè cop a Roland Garros, Rafa Nadal va caure per primer cop en la seva carrera en la primera ronda d'un Grand Slam en ser derrotat pel belga Steve Darcis, el número 135 del món. I ho va fer de manera contundent, en tres sets: 7-6, 7-6 i 6-4. La gespa de Wimbledon sempre ha estat una superfície on el manacorí s'ha sentit menys còmode que en la terra batuda de París, i el seu genoll no va acabar de rutllar en un partit en què el belga va aconseguir superar el vertigen que li provocava saber que podia ser el jugador amb una classificació més modesta al rànquing que es desfeia de Nadal des del 2006, quan el suec Joachim Johansson ho va fer.

Si Roland Garros és territori de Nadal, Wimbledon és territori de Roger Federer, un home que ahir va debutar amb triomf l'any en què en celebra 10 del seu primer triomf a Londres. El suís, de fet, sap que amb Nadal eliminat té més opcions per progressar per la mateixa part del quadre. La gespa de l'All England Club sembla estimar l'elegància del suís i mortificar l'agressivitat d'un Rafa Nadal que no es va poder moure amb la potència que ho fa en altres superfícies. El jugador de Manacor semblava insegur, amb pocs cops guanyadors, i perdia els intercanvis llargs que sempre sol guanyar. Home de sang freda, va perdre dos tie-breaks . La derrota és un cop tan dur per a Nadal com el que va patir ara fa un any al mateix escenari contra el txec Lukas Rosol, en la segona ronda del torneig. Poc després d'aquella derrota contra Rosol, Nadal va començar el llarg període de baixa pels problemes al genoll que el van deixar mesos sense jugar. Un any després, Wimbledon va girar altre cop l'esquena a un Nadal que va jugar amb el cor per salvar vuit pilotes de set al començament del partit, però de mica en mica es va quedar sense recursos tenístics. Un fet insòlit en Nadal.

Darcis va ser constant, amb un bon servei i bon joc des del fons de la pista, mortificant un Nadal que va tornar a jugar amb el genoll embenat i haurà d'analitzar el calendari per veure com arriba a l'últim Grand Slam, l'US Open. Poc agressiu i sense dominar mai el joc, Nadal va tenir una pilota per endur-se el segon set en el tie-break , però la va desaprofitar i Darcis es va anar creient protagonista d'un guió inicialment escrit perquè fos interpretat per Nadal, campió dos cops a Wimbledon. El jugador de Lieja va anar obrint angles, forçant les errades d'un Nadal poc precís. Si en els dos primers Darcis va necessitar Déu i ajuda per tancar el set (vuit pilotes de set perdudes en el primer, cinc en el segon), en l'últim va tancar la feina amb un ace , a la primera.

Triomf de Robredo

En la jornada d'ahir, Albert Montañés també va caure en quatre sets davant Andrei Kuznetsov (6-3, 6-4, 4-6 i 6-3) . Tommy Robredo, en canvi, va superar en tres sets Alex Bogomolov Jr. (6-2, 6-2 i 6-4). Demà debuten David Ferrer, Marcel Granollers i Albert Ramos.

stats